Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


PSD îi critică pe Nicușor Dan și Dominic Fritz, din cauza termificării din București și Timișoara

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2022

Partidul Social Democrat (PSD) îi critică pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, și pe Dominic Fritz, primarul Timișoarei, din cauza termificării. Edilul din Capitală este criticat de social-democrați pentru că nu a depus la timp actele pentru a primi bani de la guvern, iar edilul USR este acuzat că „falimentat sistemul de termoficare”.

Şi în Bucureşti, şi în Timişoara, locuitorii suferă crunt de frig în case, şcoli şi spitale, pentru că cei doi edili au întârziat nepermis de mult pregătirile de iarnă sau pentru că, din indolenţă sau aroganţă, au afectat grav finanţarea serviciului public de termoficare. În timp ce în Capitală Nicuşor Dan a întârziat să depună în termenul legal solicitarea pentru ajutorul de la Guvern pentru subvenţia la gigacalorie, la Timişoara Dominic Fritz a falimentat sistemul de termoficare pentru că nu a achitat certificatele verzi.

Nici măcar promisiunea schimbării clasei politice nu a fost onorată. În timp ce primarul din Bucureşti a intrat în atenţia DNA din cauza unor probleme de corupţie, primarul din Timişoara nu a fost capabil nici până în momentul de faţă să îşi clarifice problema studiilor pe care pretindea că le-a absolvit. Deci, eşec pe toată linia!”, au transmis social-democrații într-un comunicat de presă transmis marți, 25 ianuarie, și citat de News.ro.

În luna decembrie, Guvernul a alocat mai mulți bani din Fondul de Rezervă pentru mii de unități administrativ-teritoriale.

De exemplu, în ședința de vineri, 17 decembrie 2021, peste un miliard de lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru 3.057 de unități administrativ-teritoriale. Banii au ajuns la 23 de Consilii Județene, 59 de municipii, 205 orașe, și 2.769 de comune, conform unui comunicat transmis de Executiv, fiind vorba despre 3.057 de unități administrativ-teritoriale, în total.

În ce privește Capitala, bani au fost alocați atunci doar Sectorului 4, mai exact 16,9 milioane de lei. Și Timișoara a fost omisă la acea vreme, fapt criticat de edilul Fritz.

În ședința din 10 decembrie, au mai fost alocate 476,5 milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru 105 de unități administrativ-teritoriale. Atunci, Primăria Timișoara a primit 5 milioane de lei, iar Consiliul Județean Timiș 6,5 milioane. În total, în județul Timiș au ajuns 11,5 milioane de lei.

Banii urmau să fie folosiți pentru plata subvențiilor la căldură și alte datorii ale administrațiilor publice, după cum au precizat anterior surse pentru Main News.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW