Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Guvernul a alocat peste 470 de milioane de lei fin Fondul de rezervă pentru peste 100 de primării

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 10 decembrie 2021

Guvernul a alocat în ședința de vineri, 10 decembrie, 476,5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru acoperirea unor cheltuieli din 105 unităţi administrativ-teritoriale, a informat Executivul după ședința de dimineață.

„Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale a fost aprobată în prima parte a şedinţei de astăzi a Guvernului. Prin acest act normativ s-a alocat suma de 476,5 milioane de lei (…) la solicitarea unor unităţi administrativ-teritoriale. Vor beneficia de finanţare 105 unităţi administrativ-teritoriale din toate judeţele.

Hotărârea de Guvern a avut în vedere solicitările depuse de unităţile administrativ-teritoriale la Ministerul Dezvoltării pentru anul în curs. Până la sfârşitul anului, Guvernul va continua să aloce fonduri unităţilor administrativ-teritoriale care au nevoie de sprijin financiar, în baza solicitărilor transmise Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei”, a informat Guvenrul, într-un comunicat de presă transmis vineri, 10 decembrie.

Executivul precizează că la nivelul Guvernului sunt în analiză solicitările pentru anul viitor transmise de Primăria Generală a Capitalei, dar şi de alte unităţi administrativ-teritoriale, în scopul acordării subvenţiei pentru energia termică.

La rândul său, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a precizat că fondurile au fost solicitate de Consiliile Județene pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistență socială și de protecție a copiilor, respectiv de autoritățile locale pentru acoperirea unor datorii legate de serviciile de termoficare și a unor cheltuieli ale proiectelor comunităților locale.

„Fiecare Consiliu Județean va primi, în mod egal, suma de 6,5 milioane de lei, iar fiecare reședință de județ va primi 5 milioane de lei. Consiliul Județean Ilfov a primit o sumă totală de 11,5 milioane de lei, iar, în județul Hunedoara, atât municipiul Deva, cât și municipiul Hunedoara au beneficiat de suma de 5 milioane de lei, a adăugat ministrul, precizând că reședința de județ din Harghita a primit sprijin financiar la o alocare precedentă, astfel că suma de 5 milioane de lei a fost distribuită între celelalte localități din județ.

Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 105 UAT-uri primesc, până la sfârșitul anului, 476.500.000 de lei. Fondurile alocate, astăzi, prin Hotărârea Guvernului, sunt necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale”, a punctat el.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW