Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Dominic Fritz acuză că în Timiş doar cele patru primării conduse de USR nu au primit bani de la Guvern / Replică din PNL

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 17 decembrie 2021

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, acuză că cele patru primării conduse de USR PLUS din județul Timiș sunt singurele care nu au primit bani de la Guvern, în condițiile în care Executivul a alocat, în ședința de vineri, 17 decembrie, peste un miliard de lei din Fondul de Rezervă pentru 3.057 de unități administrativ-teritoriale.

„Guvernul a alocat astăzi, din fondul de rezervă, 1 miliard de lei pentru localitățile din România. În Timiș, din 99 de comune, orașe și municipii, doar patru n-au primit nimic. Zero, nada, niente: Timișoara, Dumbrăvița, Foeni și Cenad. Coincidența coincidențelor, tocmai cele patru primării din județ conduse de primari USR PLUS.

Ce semnal vrea să transmită guvernul cetățenilor din aceste patru localități bănățene? Că sunt pedepsiți pentru cum au votat la alegerile locale? Probabil că este gândit ca o demonstrație de forță a coaliției PSD-PNL-UDMR. Însă e doar dovada că această coaliție nu are un proiect pentru țară, doar pentru propriile-i interese”, a scris, între altele, edilul pe contul său de Facebook.

De menționat este că în ședința de guvern din 10 decembrie, au mai fost alocate 476,5 milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru 105 de unități administrativ-teritoriale. Atunci, Primăria Timișoara a primit 5 milioane de lei, iar Consiliul Județean Timiș 6,5 milioane. În total, în județul Timiș au ajuns 11,5 milioane de lei.

Edilul USR PLUS le-a cerut explicații mai multor parlamentari de Timiș, nominalizându-i pe Alfred Simonis (lider PSD Timiș), Sorin Grindeanu (vicepremier PSD și ministrul Transporturilor), Alina Gorghiu (senator PNL) și Ben Oni Ardelean (deputat PNL).

Ben Oni Ardelean i-a și răspuns la postare primarului. Liberalul i-a reamintit că, în luna noiembrie, primăria pe care o conduce a primit cea mai mare sumă din Fondul de Rezervă al Guvernului, fiind vorba despre aproape 54 milioane de lei.

„Domnule primar Fritz,

Faptul că populismul și tastatul pe Facebook v-a consacrat, nu este deloc o noutate. Însă, vă aduc aminte că Primăria pe care o conduceți (foarte stângaci, e drept) a primit în urmă cu o lună, cea mai mare sumă din fondul de rezervă al Guvernului – aproape 54 milioane de lei. Bani care ar trebui să fie cheltuiti pentru compensarea plăților la facturile de gazele naturale furnizate către Colterm (companie pe care o resuscitați excelent și căreia i-ați adus o amendă istorică).

În același timp, vă reamintesc că ieri ați mărit taxele si impozitele timișorenilor, într-o manieră demnă de cărțile lui Marx. Deci presupunem că orașul va înflori în urma colectării propuse de dvs. Domnule primar, vă recomand cu căldură să ieșiți din această sferă populistă și din biroul cald de pe C.D. Loga. Timișoara stagnează și se îngroapă accelerat în mizerie, gropi și frig, iar acest lucru vi se datorează strict dvs. și echipei de “specialiști reformatori”, fără pic de viziune, cu care ați umplut Primăria. Reveniți-vă, vă rog!
O seară bună și sărbători fericite”, a comentat deputatul PNL.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW