Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Proteste la Romexpo, în ziua Congresului PNL. Premierul Cîțu: Asta face opoziția

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 25 septembrie 2021 Etichete: , ,

Comunitatea Declic a organizat un protest sâmbătă, 25 septembrie, în fața Romexpo, unde astăzi se desfășoară congresul în care liberalii își aleg noul președinte. Lupta se dă între Ludovic Orban, actualul lider al formațiunii, și premierul Florin Cîțu.

Manifestanții au adus un ciolan de 2 metri pentru liberali, „ca să înceteze lupta internă și să se ocupe de angajamentele din programul de guvernare”, după cum au anunțat anterior organizatorii protestului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Reprezentanţii Declic au explicat că au ales să amplaseze ciolanu la intrearea în Romexpo, pentru ca delegaţii să îl vadă şi „să le crape efectiv obrazul de ruşine pentru că şi-au uitat promisiunile din programul de guvernare, au confiscat agenda publică şi s-au concentrat strict pe lupta lor internă pentru putere”.

Și alte organizații sunt așteptate să se alăture manifestației, precum Cartel Alfa.

CITEȘTE ȘI Incidente la Congresul PNL: Mai mulți liberali ar fi rupt perdelele de la cabinele de vot

Cîțu: Avem și noi în opoziție

Despre aceste proteste a fost întrebat și premierul Florin Cîțu, odată ce a ajuns la congres. El a afirmat că astfel de proteste „avem și noi în opoziție”.

„Avem și noi în opoziție (proteste – n.red.), AUR, USR PLUS. Asta face opoziția. Protestează, asta face. Va protesta întotdeauna”, a apreciat Florin Cîțu.

Întrebat de jurnaliști dacă sunt plătiți manfiestanții, Cîțu a spus că nu a văzut cine sunt protestatarii, dar „noi susținem dreptul la opinie”.

Imagini: Main News

Context

Liberalii își aleg sâmbătă, 25 septembrie, viitorul președinte. Lupta se dă între actualul lider al PNL, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu. Evenimentul are loc la Romexpo, unde sunt așteptați 5.000 de delegați. La congresul PNL participă și președintele Klaus Iohannis, care a anunțat de curând că îl susține pe actualul premier.

Urmărește AICI LIVE, pe mainnews.ro, cele mai importante momente și declarații de la Congresul PNL. 

CITEȘTE ȘI Ultimele ore de negocieri în campania internă din PNL, ce spun taberele | Politolog: Cei care nu vor câștiga vor pleca

Vezi parcursul în politică al lui Florin Cîțu, economistul ajuns premier, dar și cel al lui Ludovic Orban, care se află la a treia confruntare cu un candidat susținut de Klaus Iohannis.

Sursa foto articol: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *