Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Procesul „Dragnea vs. PSD”/Cererile fostului lider de partid, respinse pe linie/Cum au încercat social-democrații să blocheze demersul său de a dizolva formațiunea politică

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 31 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Curtea de Apel București a respins, joi, cererile lui Liviu Dragnea, de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene și a Curții Constituționale, în procesul în care cere divolzarea PSD.

„Curtea constată că întrebările nu sunt pertinente. Respinge sesizarea CJUE”, a decis instanța.

De asemenea, cererea fostului șef al PSD, ca judecătorii Curții Constituționale să analizeze un articol din legea partidelor politice, care permite doar Ministerului Public să ceară dizolvarea unui partid, a fost respinsă.

„Respinge cererea, constatând că norma invocată trebuie sa aibă legătură cu soluționarea cauzei”, potrivit Curții de Apel București.

Șicane între PSD și Dragnea

Avocatul Partidului Social Democrat a invocat că reprezentantul lui Liviu Dragnea, care este consilier juridic, nu avocat, nu poate depune concluzii orale.

„Curtea constată, având în vedere înscrisurile depuse, că mandatul a fost acordat unei persoane care nu e avocat, (…) neputând depune concluzii. Puteți participa ca reprezentat convențional”, a spus instanța în sala de judecată.

PSD a cerut ca apelul declarat de Liviu Dragnea să fie considerat nul, pe motiv că nu ar fi fost motivat la timp.

„Apelul trebuie declarat și motivat în 5 zile de la comunicarea hotărârii. Să observați că motivele de apel au fost depuse la 3 septembrie deși termenul de motivare a căii de atac se împlinea la 2 septembrie. Să constatați nulitatea apelului depus”, a cerut avocatul partidului.

Instanța, însă, a respins solicitarea.

„Curtea constată că (…) termenul special a fost respectat. (…) Respinge excepția nulității constatând că apelul a fost și motivat în termenul prevăzut de legea specială”, și-a argumentat instanța decizia.

S-a cerut audierea lui Liviu Dragnea

Florin Ghiulbenghian, și el parte în proces, a cerut citarea fostului șef al PSD Liviu Dragnea, aflat acum în Penitenciarul Rahova. Instanța nu a fost de acord.

„Curtea are în vedere că partea care spuneți că ar  trebui chemată are apărător ales (…) Intervenientul are contract de asistență juridică încheiat”, au decis magistrații.

Următorul termen în proces va avea loc pe 28 noiembrie.

Liviu Dragnea cere dizolvarea PSD

Liviu Dragnea s-a adresat instantei tribunalului București printr-o cerere în care spune că PSD ar trebui dizolvat întrucât și-a însuşit actul ilegal comis de organizaţia PSD Teleorman referitor la angajările fictive ale celor două femei de la DGASPC, cauză pentru care fostul președinte social democrat a fost condamnat și încarcerat în penitenciarul Rahova, în luna mai.

Dragnea susţine, în cererea de intervenţie adresată Tribunalului Bucureşti, că, având că vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat în realitate la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia. În condiţiile în care la votarea modificărilor de statut din 29 iulie au participat inclusiv reprezentanţi ai PSD Teleorman, Liviu Dragnea susţine că PSD şi-a însuşit actul ilegal comis de organizaţia Teleorman, ceea ce ar putea duce chiar la dizolvarea întregii formaţiuni.

Mai multe detalii aici.

surrsa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/procesul-dragnea-vs-psd-cererile-lui-dragnea-respinse-pe-linie-cum-a-incercat-partidul-sa-blocheze-demersul-lui-dragnea-de-a-dizolva-formatiunea-politica/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 23866 additional Info on that Topic: mainnews.ro/procesul-dragnea-vs-psd-cererile-lui-dragnea-respinse-pe-linie-cum-a-incercat-partidul-sa-blocheze-demersul-lui-dragnea-de-a-dizolva-formatiunea-politica/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *