Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șefa secției ATI de la Spitalul Gerota, vindecată de COVID-19: Medicina românească a realizat un succes enorm

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Șefa secției ATI de la Spitalul MAI Dimitrie Gerota, Alida Moise, s-a vindecat de COVID-19, după ce a fost internată aproximativ o lună în spital și mai mult de o săptămână a fost conectată la un aparat de ventilație.

Medicul Alida Moise ținut să sublinieze eforturile cadrelor medicale care i-au salvat viața.

„Mi-am văzut familia după mult timp, din data de 19 (n.r. – 19 martie) am fost internată la Institutul Balș iar înainte a fost o perioadă de carantină în spital(…). Vreau să încep perioadă de recuperare, care va fi de lungă durată. Vestea importantă este că medicina românească a realizat un succes enorm, ca un pacient prelungit critic să poată fi reanimat”, a spus Alida Moise, marți seară, la Antena 3.

Spitalul de Urgență Profesor Doctor Dimitrie Gerota este una din unitățile medicale din țară care a fost lovită de coronavirus. Asta s-a întâmplat după ce, pe 5 martie, un ofițer trecut în rezerva MAI s-a internat și a ascuns faptul că a călătorit într-o țară afectată de COVID-19. După cinci zile de stat în spital, bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost testat și diagnosticat cu coronavirus. Mai multe detalii AICI.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *