Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


TAROM „va depune toate eforturile”, ca să ajute românii afectați de anularea zborurilor Blue Air

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 7 septembrie 2022 Etichete: , ,

Compania aeriană TAROM a anunțat miercuri, 7 septembrie, în contextul crizei Blue Air, că va depune toate eforturile pentru a ajuta românii afectaţi de suspendarea zborurilor. TAROM susține, totodată, că în această perioadă are un program de zbor foarte aglomerat, iar aeronavele sunt folosite la capacitate maximă de transport.

„În contextul actual legat de suspendarea zborurilor Companiei Blue Air, Tarom precizează că, deşi se află într-o perioadă cu un program de zbor foarte aglomerat şi un factor de încărcare care utilizează la maximum capacitatea de transport a aeronavelor, va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor români afectaţi, care se află momentan blocaţi pe diverse aeroporturi din străinătate.

Vom analiza cu atenţie, şi ca de fiecare dată, vom face eforturi intense pentru a suplimenta capacitatea de operare şi a identifica soluţii de introducere a unor curse speciale în acest context dificil”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de compania aeriană.

Context

Compania Blue Air a anunţat marţi sistarea tururor zborurilor programate să decoleze de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022, după ce Administraţia pentru Fondul de Mediu a dispus blocarea conturilor sale, din cauza unor datorii de peste 28 de milioane de lei, reprezentând valoarea a 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021

Premierul Nicolae Ciucă a transmis marţi că, din estimările de la acel moment, sunt aproximativ 3.000 de călători blocaţi în aeroporturi din străinătate.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că Guvernul va aloca, miercuri dimineaţă, 5 milioane de lei companiei TAROM, pentru a trimite aeronave să aducă acasă românii afectaţi de decizia companiei Blue Air de a opri zborurile până luni. Ulterior, Guvernul se va îndrepta împotriva acestei companii, pentru a recupera suma de bani, dar şi celelalte restanţe pentru care Administraţia Fondului de Mediu a pus poprire pe conturi.

CITEȘTE ȘI Celulă de criză la Guvern în cazul „Blue Air”. Românii vor fi repatriați cu aeronave TAROM

Sursa foto: Facebook / Tarom

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com