Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Primarii PSD din Timiş refuză banii alocați de „liberalii demiși” din Fondul de Rezervă

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 8 octombrie 2021

Primarii PSD din județul Timiș nu vor accepta banii care le-au fost alocați de către Guvern din Fondul de Rezervă. Într-o postare pe Facebook de vineri, 8 octombrie, social-democrații precizează că „refuză banii liberalilor demiși”.

„Guvernul demis al PNL pedepsește comunitățile locale conduse de PSD. Modul discreționar în care au fost împărțiți banii arată clar că interesul pentru oameni este pe locul doi, după interesul politic strict imediat al celor care încă guvernează.

Primarii PSD din Timiș au decis, astăzi, că nu pot să accepte gestul disprețuitor cu care Guvernul PNL tratează comunitățile conduse de ei. Banii alocați sunt efectiv o firimitură care trebuia să se regăsească în tabelul cu alocări, doar ca să fie ceva trecut acolo.

Este de neconceput și de neacceptat, este o alocare profund incorectă, este o metodă josnică prin care se plătesc niște polițe politice, care vor fi decontate cu siguranță de liberali. Primarii PSD nu acceptă mărunțișul aruncat ca un praf în ochi. Bugetele sunt insuficiente pentru ce proiecte sunt necesare în comunități. Ar fi un joc de mimă din categoria ei se fac că alocă, noi ne facem că realizăm proiecte și cheltuim”, a transmis filiala PSD Timiș vineri, 8 octombrie.

Preşedintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader, a declarat tot vineri că social-democraţii vor ataca în contencios administrativ această hotărâre de guvern.

CITEȘTE ȘI Primarii care nu au primit bani din Fondul de Rezervă vor ataca în instanță hotărârea Guvernului

Context

Guvernul a alocat, în ședința de miercuri seară (6 octombrie), peste un miliard de lei din Fondul de Rezervă pentru primării și consilii județene.

Sume importante au primit administrațiile conduse de PNL și UDMR. De pildă, municipiul Suceava, unde primar este liberalul Ion Lungu, a primit 15 milioane lei, iar municipiul Medgidia, condus de un alt edil liberal, a primit alocări de 23 milioane lei.

La polul opus s-au situat municipiile conduse de primari USR, PSD sau care nu l-au susținut pe Florin Cîțu pentru șefia PNL.

Au fost exceptate primăriile din Timișoara (USR), Craiova (PSD), Alba Iulia (USR), Botoșani (PSD), Brașov (USR), Brăila (PSD), Buzău (PSD) și Oradea (PNL – nu l-a susținut pe Florin Cîțu).

CITEȘTE MAi MULTE DESPRE ACEST SUBIECT:

Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă către primării și consilii județene

Iohannis, după ce USR și PSD au criticat împărțirea banilor pentru primării: Frustrări pentru că nu ei sunt la cheia banilor

PSD face plângere penală, după ce Guvernul a împărțit banii pentru primării. USR: Cîțu acționează fără scrupule

Dominic Fritz iese la atac, după ce Timișoara nu primit niciun leu din Fondul de Rezervă: Cvadruplarea preţului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local

PSD Galați protestează față de Guvern: Au alocat bani doar pentru 18 comune ale PNL

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW