Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă către primării și consilii județene

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 octombrie 2021

Guvernul a alocat, în ședința de miercuri seară, peste 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă, bani ce vor merge către primării și consilii județene. Ministrul interimar al Dezvoltării, Cseke Attila, a explicat că sumele alocate sunt destinate, „în mare parte”,  pentru a acoperi costurile serviciilor de asistență socială și protecție a copiilor.

Din cei peste 1 miliard de lei, 177,15 milioane au fost alocate consiliilor județene, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării.

„Statul a transferat această sarcină, aceste costuri, administrațiilor publice județene. Acum asigurăm susținerea financiară legată de această responsabilitate a Consiliilor Județene. Decizia de astăzi asigură finanțarea necesară pentru copii”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Astfel, Ministerul Dezvoltării arată că 2.756 de administrații locale din România, indiferent de culoarea politică a primarilor, au primit o finanțare în valoare totală de 1.010.966.000 lei.

„Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunități locale. Prin măsura adoptată astăzi(n.r. miercuri), ne asigurăm că investițiile pentru care au fost cheltuiți bani publici nu vor rămâne neterminate”, a spus Cseke Attila.

Concret, 2.514 de comune din România au primit o finanțare de 614.873.000 de lei, 194 de orașe au primit 95.588.000 lei, iar 48 de municipii au primit 123.346.000 lei.

Fondurile acoperă necesarul de finanțare a autorităților publice locale, în funcție de execuția bugetară a acestora și de necesități. Ministrul a arătat: fondurile sunt necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale”, se arată în comunicatul transmis de MLDPA.

Măsura vine la o zi după ce Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis în urma unei moțiuni de cenzură, depusă de PSD și votată alături de AUR și USR.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu s-a răzgândit. A anunțat plafonarea prețurilor la energie

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW