Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Primarii care nu au primit bani din Fondul de Rezervă vor ataca în instanță hotărârea Guvernului

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 8 octombrie 2021

Primarii deranjați de faptul că nu au primit niciun ban din Fondul de Rezervă al Guvernului anunță că vor ataca în instanță hotărârea Executivului prin care un miliard de lei a fost alocat primăriilor și consiliilor județene. 

Preşedintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader, a declarat vineri, 8 octombrie, că social-democraţii vor ataca în contencios administrativ hotărârea de guvern.

„Nu ne aşteptam la o astfel de decizie imediat după ce Parlamentul a votat moţiunea de cenzură. Este mai mult un gest de afront sau de frustrare (…) al premierului interimar Cîţu, pentru că altfel ar judeca România şi românii nu pe criterii politice, ci pe ceea ce înseamnă problemele din localităţi. (…)

Nemernicia aceasta va fi combătută în primul rând în instanţă. Noi vom ataca în contencios această hotărâre de guvern, vom face şi plângeri penale acolo unde situaţia impune, conducerea centrală încă analizează cu juriştii această speţă. (…) Guvernul este al României, nu este al PNL, nu este doar pentru primarii PNL, nu este doar pentru cetăţenii care au votat PNL. Nu vor rămâne lucrurile aşa”, a declarat Toader, vineri, citat de Agerpres.

La rândul său, Clotilde Armand, edilul din Sectorul 1 al Capitalei, a anunțat joi, 7 octombrie, că va ataca în justiție această hotărâre.

„Așadar, domnul prim-ministru Florin Cîţu a împărțit banii din Fondul de Rezervă al Guvernului României primarilor PNL și PSD. Un miliard de lei. Nici un ban pentru primarii USR din București, Timișoara, Brașov, Alba Iulia etc. Apartenența politică a unui primar a fost principalul criteriu pentru alocarea acestor fonduri. Nimic despre nevoile comunităților locale și ale cetățenilor.

Acum, eu nu-mi doresc să intru într-o polemică cu premierul. Are dumnealui destule probleme de rezolvat. Voi face însă altceva. Am să atac în Justiție această hotărâre de Guvern. Și îi rog pe toți primarii USR (și nu numai) să se alăture acestui demers.
Când nedreptatea devine lege, rezistența devine datorie!”, a scris pe Facebook primarul Sectorului 1.

Context

Guvernul a alocat, în ședința de miercuri seară (6 octombrie), peste un miliard de lei din Fondul de Rezervă pentru primării și consilii județene.

Sume importante au primit administrațiile conduse de PNL și UDMR. De pildă, municipiul Suceava, unde primar este liberalul Ion Lungu, a primit 15 milioane lei, iar municipiul Medgidia, condus de un alt edil liberal, a primit alocări de 23 milioane lei.

La polul opus s-au situat municipiile conduse de primari USR, PSD sau care nu l-au susțin pe Florin Cîțu pentru șefia PNL.

Au fost exceptate primăriile din Timișoara (USR), Craiova (PSD), Alba Iulia (USR), Botoșani (PSD), Brașov (USR), Brăila (PSD), Buzău (PSD) și Oradea (PNL – nu l-a susținut pe Florin Cîțu).

CITEȘTE MAi MULTE DESPRE ACEST SUBIECT:

Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă către primării și consilii județene

Iohannis, după ce USR și PSD au criticat împărțirea banilor pentru primării: Frustrări pentru că nu ei sunt la cheia banilor

PSD face plângere penală, după ce Guvernul a împărțit banii pentru primării. USR: Cîțu acționează fără scrupule

Dominic Fritz iese la atac, după ce Timișoara nu primit niciun leu din Fondul de Rezervă: Cvadruplarea preţului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local

PSD Galați protestează față de Guvern: Au alocat bani doar pentru 18 comune ale PNL

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW