Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Iohannis, după ce USR și PSD au criticat împărțirea banilor pentru primării: Frustrări pentru că nu ei sunt la cheia banilor

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 7 octombrie 2021

Președintele Klaus Iohannis a comentat joi, 7 octombrie, acuzațiile USR și PSD lansate după ce Guvernul interimar a alocat peste 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă către primării și consilii județene. Cele două formațiunii au acuzat Executivul că cei mai mulți bani vor ajunge la primarii PNL și UDMR.

Șeful statului spune că cei nemulțumiți își exprimă „frustrarea pentru că nu ei sunt la cheia banilor”.

„Da. Este, mai nou, un hobby al unora de a mă acuza sau de a acuza Guvernul de tot felul de lucruri. Sunt tactici de poziționare în vederea consultărilor și a formării unui nou Guvern. Eu sunt convins că Guvernul și premierul Florin Cîțu fac toate lucrurile exact așa cum este legal și corect. Nu am niciun fel de emoții în această chestiune.

Pe de altă parte, este clar că acum, în pragul iernii, anumite autorități au nevoie de sprijinul Guvernului și sunt convins că în această perspectivă au fost făcute alocările respective. Că unii și alții nu sunt mulțumiți, probabil că este expresia unei frustrări pentru că nu ei sunt acolo la cheia banilor, dar am discutat aceste chestiuni cu premierul Cîțu și am primit toate asigurările că alocările vor fi făcute strict în corelare cu nevoile comunității, autorității locale respective”, a declarat Klaus Iohannis joi, 7 octombrie.

Context

Guvernul a alocat, în ședința de miercuri seară, 6 octombrie, peste 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă, bani ce vor merge către primării și consilii județene.

Joi dimineața, 7 octombrie, atât USR cât și PSD l-au criticat pe premierul demis Florin Cîțu, susținând că cei mai mulți bani vor ajunge la primarii PNL și UDMR.

USR a transmis că în acest mod Florin Cîțu s-a folosit de programul „Anghel Saligny”, așa numitul PNDL 3, cel de la care a și pornit criza guvernamentală, pentru a obține șefia PNL.

La rândul său, PSD a anunțat că va face o plângere penală pentru abuz în serviciu în acest caz.

CITEȘTE MAI MULTE DETALII AICI PSD face plângere penală, după ce Guvernul a împărțit banii pentru primării. USR: Cîțu acționează fără scrupule

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW