Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei nu va mai emite acte bazate pe hotărârile din mandatul Firea privind PUZ-urile de sector

By Ana Teșcan , in Fara categorie , at 30 septembrie 2022

Primăria Municipiului București (PMB) a pus vineri, 30 septembrie, în transparență decizională, un proiect de dispoziție al primarului general, Nicușor Dan, care prevede că instituția nu va mai emite acte și documente în baza hotărârilor din anii anteriori suspendate sau anulate de instanță pentru aprobarea planurilor urbanistice zonale (PUZ-uri). 

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei dispoziții până la pronunțarea instanței de fond în dosarul nr. 9784/3/2022, nu se vor emite acte si nu se vor propune spre adoptare documente în temeiul Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 339/13.08.2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Sector 2, București, precum si al Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 443/26.07.2018 privind. aprobarea Planului Urbanistic Zonal Zona de Sud a Sectorului 4, București”, se arată în proiect.

Proiectul de decizie poate fi consultat aici. Aceasta urmează să fie aprobat de Consiliul General.

G4Media arată că este vorba de hotărâri din mandatul Gabrielei Firea din anii 2018-2020 pentru aprobarea planurilor urbanistice zonale din sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6, toate suspendate sau anulate de instanță prin decizii definitive sau în primă instanță.

Contactat de MainNews.ro, consilierul general liberal Diana Mardarovici a declarat, pe 15 septembrie, că de la începutul mandatului lui Nicușor Dan la Primăria Municipiului București, niciun PUZ nu a mai ajuns pe ordinea de zi a CGMB, pentru că edilul nu vrea să le supună la vot, conform consilierului PNL.

„De la începutul acestui mandat nu a fost pe ordinea de zi a CG niciun PUZ. În ședința comisiei de urbanism, s-a votat, la începutul mandatului, că în momentul în care vor intra PUZ-urile pe ordinea de zi vor intra în ordine cronologică, pentru că nu pot fi discriminați unii sau alții. De doi ani de zile nu a fost votat niciun PUZ în consiliul general.

Eu, alături de colegii mei și alături de președintele comisiei de urbanism, care este de la PNL, am făcut toate eforturile posibile, să convingem atât primarul general, cât și colegii noștri să punem pe ordinea de zi acele PUZ-uri, sunt unele care așteaptă de 3-4 ani. Aceasta este situația Bucureștiului, este blocat tot urbanismul. Nu este blocat cineva anume. Domnul Primar General… trebuie să îl întrebați din ce motiv. Nu vrea să le pună pe ordinea de zi, trebuie să îl întrebați pe el”, a declarat Diana Mardarovici.

CITEȘTE ȘI: Curtea de Apel București a anulat definitiv și PUZ sector 5

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW