Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Reacția ministrului Sănătății după pelerinajul cu mii de oameni de la Suceava: Suntem în prelungirea primului val al pandemiei

By Madalina Balaceanu , in Fara categorie , at 24 iunie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a reacționat după ce mii de oameni au ieșit pe străzile din Suceava, județul cu cele mai multe cazuri de coronavirus din România, pentru a participa la pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou, nerespectând distanțarea socială.

„Sunt imagini pe care eu le primesc frecvent. Nu pot decât să reiterez acele recomandări: respectarea distanțării fizice, purtatul măștii în comunități, în spații închise, reguli de igienă, evitarea locurilor aglomerate. Acestea sunt condiții pentru a putea parcurge această pantă ascendentă a primul val pandemic și a putea să ne gândim la următoarele măsuri de relaxare și la o viață cvasi-normală la sfârșitul lunii lulie, începutul lunii august.

Orice nerespectare a acestor reguli nu face decât să prelungească și să ne găsească oarecum nepregătiți în eventualitatea unui val doi. Orice prelungire a primului val nu face decât să nu ne dea voie să facem alte măsuri de relaxare și apoi să avem transmitere în comunitate cu identificarea de noi focare, și măsurile în consecință”, a spus Nelu Tătaru, miercuri, la Digi24.

Nelu Tătaru a explicat că ne aflăm într-o prelungire a primului val de coronavirus.

„Suntem în această situație, o prelungire a primului val, o pantă descendentă pe care pornisem acum patru săptămâni. Ajunsesem la un indice de transmitere de 0,6-0,7, acum suntem între 1,2-1,4 ca și transmitere comunitară. Este o transmitere accelerată în acest moment. Eu sper să o putem gestionar, dar nu singuri ca sistem medical, trebuie și ajutorul populației, care trebuie să respecte acele norme”, a adăugat ministrul Sănătății.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW