Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns la Roma. Va fi primit de Papa Francisc

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina , at 13 mai 2023 Etichete: , , , , , ,

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns, astăzi, 13 mai, la Roma, potrivit Reuters. De altfel, programul oficialului de la Kiev a fost anunțat pe Twitter. El va purta discuții cu  președintele Italiei, Sergio Mattarella, premierul Georgia Meloni și Papa Francisc.

„Astăzi mă aflu la Roma. O vizită foarte aproape de victoria Ucrainei”, a scris Zelenski pe Twiiter. Marți, 9 mai, liderul de la Kiev a primit vizita președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Potrivit presei ucrainene, Zelenski ar fi cerut, printre altele, eliminarea restricțiilor pentru exporturile de cereale. În ceea ce privește vizita din Italia, presa internațională susține că invitația ce i-a fost adresată de Georgia Meloni, căreia îi va mulţumi pentru ajutorul militar şi umanitar pe care Italia l-a oferit ţării sale de când Rusia a declanşat războiul contra Ucrainei. Totodată, discuția cu Papa Francisc vizează o „misune de pace”, despre care Suvernaul Pontif a vorbit recent. Detalii aici.

Zelenski nu va face declarații de presă, în mod direct, din motive de securitate, susțin jurnaliștii italieni. Războiul Rusia-Ucraina a ajuns în cea de-a 444-a zi. Germania a anunțat că va trimite ț Ucrainei un pachet de echipamente militare în valoare de 2,4 miliarde de lire sterline, relatează cotidianul german Der Spiegel, citat de Sky News.

Sursă foto: Președinția Ucrainei

Comentarii