Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iulia Navalnaia îi îndeamnă pe ruși la protest în ultima zi a alegerilor prezidențiale din Rusia

By Preda Maria , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 martie 2024 Etichete: , , , ,

Iulia Navalnaia îi îndeamnă pe ruși și pe susținătorii răposatului ei soț să protesteze împotriva președintelui Vladimir Putin și a invaziei din Ucraina. Ea le cere oamenilor să se prezinte cu toții la secțiile de votare pe 17 martie, în ultima zi a alegerilor prezidențiale, la prânz. 

În ianuarie, opozantul și defunctul rus Alexei Navalnîi, care a murit luna trecută într-o închisoare din Federația Rusă, a anunțat acțiunea de protest împotriva lui Putin.

„Miezul zilei împotriva lui Putin” ar fi o acțiune de amploare națională, în care alegătorii merg la secțiile de votare la prânz, pe 17 martie, a treia și ultima zi a scrutinului prezidențial din Rusia.

Vreau să fac ceea ce [Alexei] credea că este corect și îi îndemn pe toți să vină în memoria lui”, a declarat Iulia Navalnaia, într-un mesaj postat pe X.

Ea a făcut apel la alegători să voteze pentru orice alt candidat în afară de Putin, să își pângărească buletinul de vot sau pur și simplu să stea la secțiile de votare și apoi să plece.

„Vă puteţi irosi buletinul de vot, puteţi scrie «Navalnîi» cu litere mari”, a transmis văduva lui Navalnîi.

De asemenea, Navalnaia i-a îndemnat pe susținători să convingă cel puțin încă o persoană să ia parte la acțiunea de protest din ziua alegerilor.

Aceasta va fi contribuția dumneavoastră personală la cauza comună. Probabil că există multe persoane apropiate de dumneavoastră care sunt împotriva lui Putin și împotriva războiului”, a mai spus ea,

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc săptămâna viitoare, între 15-17 martie. Este de așteptat ca Vladimir Putin să câștige și acest scrutin, asigurându-și al cincilea mandat prezidențial, întrucât nu se confruntă cu o opoziție reală.

Sursă foto: X

Comentarii