Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Noul incident cu dronă prăbuşită în România, adus în atenţia NATO la reuniunea miniştrilor Apărării de la Bruxelles

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 12 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Ministerul Apării(MApN) a  informat NATO cu privire la drona  prăbuşită accidental în România, în cadrul  reuniunii  miniştrilor apărării din ţările membre NATO de la Bruxelles. Astfel, toate statele membre NATO au precizat că sunt solidare cu statul nostru.  Reprezentanta României la  Consiliul Nord Atlantic(NAC) a fost Simona Cojocaru,  secretar de stat în cadrul MApN. 

„Cu acest prilej, secretarul de stat a transmis aliaților, în numele ministrului român al apărării, o informare cu privire la atacurile cu drone ale Federației Ruse, de noapte trecută, asupra portului ucrainean Ismail și descoperirea pe teritoriul național, aproape de graniță, a unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact. Oficialul român a condamnat ferm atacurile periculoase și iresponsabile ale Rusiei și a transmis ca țara noastră va menține toți aliații informați cu privire la situația de securitate de la Dunăre. În cadrul discuțiilor, reprezentanții țărilor aliate au exprimat unanim solidaritatea cu România”, a transmis MApN.

Atacurile nu vizează direct teritoriul țării noastre, spun oficialii MApN

Reamintim, un  crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, a fost descoperit în dimineața zilei de joi, 12 octombrie, de forțele Ministerului Apărării Naționale (MApN) la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru, Tulcea. Este a patra dronă care a căzut pe teritoriul țării noastre.

„În baza informațiilor primite de la Poliția de Frontieră, privind un posibil impact pe teritoriul României, în proximitatea localității Plauru, din jud. Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului național de apărare, ordine publică şi siguranță națională, s-au deplasat în zonă pentru investigarea situației. În jurul orei 5.00, echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu  posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru”, a transmis MApN printr-un comunicat de presă.

Miniştrii Apărării din NATO au avut pe agenda reuniunii lor de la Bruxelles şi misiunile şi operaţiunile NATO, între care forţa de menţinere a păcii din Kosovo, KFOR, suplimentată recent cu forţe din România şi Marea Britanie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com