Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Planșeul de la Piața Unirii, reparat cu bani din programul Anghel Saligny. Când vor începe lucrările


Planșeul de la Piața Unirii București va fi reparat cu bani din programul „Anghel Saligny”, a transmis premierul României, Nicolae Ciucă. Lucrările efective vor începe imediat cum procedura de achiziție va fi finalizată. a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Potrivit mai multor expertize tehnice primite de autorități, reparațiile sunt absolut necesare, în caz contrar,  degradarea planșeului  de la Piața Unirii se tranformă în pericol public pentru cetățeni.

Astfel, prin Ordonanță de Urgență, Guvernul Ciucă alocă suma de 750 de milioane de lei pentru reparațiile capitale ale planșeului de la Piața Unirii.

„Este vorba de un nod infrastructural complex, în inima Capitalei, unde peste râul Dâmboviţa avem acest planşeu peste Piaţa Unirii, unde avem şi staţii de metrou şi pasaj rutier şi unde avem şi o infrastructură pentru apele reziduale. Toate acestea se întâlnesc în această zonă şi acest planşeu, care are o vârstă, fiind construit în anii ’30, conform expertizelor pe care le-am primit şi solicitărilor de la autoritatea locală, în martie, necesită o intervenţie destul de urgentă”, a explicat ministrul Cseke Attila, în ședința Guvernului, de miercuri, 26 aprilie. Documentația tehnico-economică pentru realizarea lucrărilor este încărcată pe SICAP( Sistem Electronic de Achiziții Publice), iar reparațiile pot începe imediat cum se încheie procedura de achiziție, anul acesta sau anul viior, în cazul în care vor fi licitații anulate. Reporațiile se vor derula pe parcursu a doi ani și jumătate de la data începerii.

Planșeul de la Piața Unirii are o lăţime de 32 de metri şi o lungime de 360 de metri și nu a mai beneficiat de reparații de aproape 80 de ani, potrivit expertizelor tehnice primite de autorități.

Sursă foto: Wikipedia

 

Comentarii