Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Azilele groazei/Frații Godei rămân în arest preventiv

By Dragomir Georgiana , in Justitie Stirile zilei , at 1 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Ştefan și Daniel Godei, administratorii azilului din Voluntari unde bătrânii erau cazaţi în condiţii jalnice, va fi  cercetat în continuare în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis, astăzi, 1 septembrie, contestaţia procurorilor DIICOT împotriva deciziei prin care au fost plasați în arest la domiciliu. Decizia Curții de Apel București(CAB) este definitivă. 

Tribunalul Bucureşti a respins săptămâna trecută, în primă instanţă,  cererea procurorilor de prelungire a arestului preventiv şi a dispus înlocuirea măsurii cu cea a arestului la domiciliu.

Aproape 100 de persoane în vârstă au fost găsite, în urma efectuării unor percheziţii la trei azile din Voluntari, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată. În prima hotârâre de arestare preventivă, Trbunalul București a motivat că frații Godei știau foarte bine cum sunt abuzați vârstnicii și cum se foloseau de influența unor angajați din cadrul direcției de asistență socială, anchetați la rândul lor.

CITEȘTE ȘI: Tribunalul București, în cazul „azilelor groazei”: Toți inculpații știau cum erau erau tratați beneficiarii

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii