Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Dezvoltării cere 760 de milioane de lei pentru repararea planșeului din Piața Unirii

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Ministerul Dezvoltării cere Guvernului Ciucă, printr-un proiect de Ordonanță de Urgență, să aloce sume suplimentară de 760 de milioane de lei pentru ca Primăria Sectorului 4 să repare planșeul de beton care susține toată infrastructura din Piața Unirii din București. În motivarea proiectului se menționează „pericolul real la care se expun cetățenii”. 

Astfel, în urma tuturor expertizelor tehnice și financiare, a rezultat că este nevoie de aproape 760 de milioane de lei, sumă care ar urmă să provină din suplimentarea programului național de investiții „Anghel Saligny”. Lucrările trebuie să se realizeze la planșelul Unirii, situat în zona care acoperă râul Dâmbovița între intersecția dintre străzile Căldărari, Halelor și Bulevardul Dimitrie Cantemir.

În vederea evitării producerii unor consecințe deosebit de grave cu privire la viața și integritatea fizică a populației, ce ar rezulta din colapsul planșeului sau al unor părți din acesta”, se arată în expunerea de motive a proiectului de Ordonanță de Urgență.

La începutul anului 2023, Primăria Sector 4 București a  restricționat circulației rutieră în Piața Unirii din centrul Bucureștiului pentru mașinile mai mari de 3.5 tone din cauza tasării șoselei deasupra pasajului și planșeului. Sub planșeu, este amenajată stația de metrou, una dintre cele mai mari din Capitală. Proiectul este în dezbatere publică și va fi supus aprobării în regim de urgență, în următoarea ședință a Guvernului.

Programul Anghel Saligny este, de fapt, fostul Program Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Este gestionat de Ministerul Dezvoltării.

Sursă foto: Wikipedia

 

Comentarii