Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


Patru persoane reținute pentru trafic de droguri și tâlhărie, inclusiv minori

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 7 iunie 2024

Polițiștii BCCO și procurorii DIICOT au documentat activitatea infracțională a 4 persoane, dintre care trei minore, una de 14 ani și două de 16 ani, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc. 

Potrivit autorităților, din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în noaptea de 30 spre 31 mai 2024, minorii, în baza unei înțelegeri prealabile, s-ar fi întâlnit la o adresă, situată în municipiul București, sectorul 5 și ar fi determinat o tânără să coboare din imobil, după care, având fețele acoperite, ar fi amenințat-o cu un cuțit și ar fi forțat-o să-i conducă în apartamentul ei.

După ce ar fi pătruns în interior, l-ar fi imobilizat pe concubinul acesteia și ar fi sustras o geantă, în care se afla o cantitate de canabis.

Investigațiile efectuate au relevat faptul că persoanele minore ar fi împărțit în mod egal cantitatea de canabis, o parte din aceasta fiind ridicată în urma perchezițiilor, efectuate la datele de 4 și 6 iunie 2024 (de la o adresă frecventată în mod curent de către o altă persoană minoră).

În sarcina persoanelor cercetate minore s-a reținut și infracțiunea de tâlhărie calificată.

„Precizăm că persoana vătămată în cazul infracțiunii de tâlhărie calificată (a doua persoană cercetată în prezentul dosar pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc) ar fi reclamat inițial că i s-ar fi furat bani și bunuri, însă, în urma percheziției efectuate la locuința uneia dintre persoanele cercetate minore, au fost descoperite și ridicate și aproximativ 200 de grame de canabis sustrase în noaptea respectivă.”, au transmis autoritățile.

De asemenea, și la domiciliul persoanei cercetate, de la care ar fi fost sustrasă geanta conținând droguri, au fost descoperite și ridicate, în urma percheziției, aproximativ 40 de grame de canabis și un cântar de precizie.

La datele de 5, 6 și 7 iunie 2024, procurorii DIICOT au dispus reținerea a 4 persoane, pentru 24 de ore.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre persoanele reținute, dintre care două sunt minore în vârstă de 16 ani. În ceea ce privește persoana minoră de 14 ani, instanța a dispus deja arestarea preventivă în cursul zilei de ieri.

 

 

 

Foto: Poliția Română

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW