Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


SURSE Culisele negocierilor dintre PSD și tabăra lui Cîțu din PNL, pentru picarea moțiunii

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Politic Stirile zilei , at 5 septembrie 2021 Etichete: , ,

Social-democrații au negociat cu tabăra lui Florin Cîțu picarea moțiunii de cenzură, spun surse politice consultate de Main News. În schimbul susținerii, premierul ar fi oferit acces la resurse guvernamentale pentru primarii PSD.

Discuțiile dintre PSD și PNL (tabăra Cîțu) trebuie să ducă, în viziunea celor două părți, la căderea moțiunii de cenzură și, implicit, la rămânerea în funcție a lui Florin Cîțu.

Fără PSD, USR PLUS și AUR nu pot dărâma Guvernul. Doar că PSD nu are un prea mare interes să-l vadă pe Cîțu picat.

După revocarea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiției, Guvernul a adoptat celebrul „PNDL 3”, iar acum și PSD vrea acces la resurse. Să nu uităm de numărul mare de primari pe care social-democrații îi au în teritoriu.

Cum face PSD să nu pară blat

Totuși, mai spun sursele Main News, social-democrații caută soluții pentru ca (posibila) înțelegere să nu bată la ochi.

Una dintre variantele care ar putea fi agreate ar fi ca PSD să susțină public că nu se mulțumește cu plecarea lui Cîțu și că e nevoie și de plecarea USR PLUS, cu totul. Prin urmare, nu votează.

Social-democrații neagă vehement acest scenariu.

CITEȘTE ȘI: SURSE: PSD va depune propria moțiune de cenzură, în paralel cu cea a USR PLUS-AUR

Ciolacu aplică strategia

Deja, șeful PSD, Marcel Ciolacu, a și publicat un mesaj în această cheie.

Cîțu trebuie să plece! Dar, odată cu el, trebuie să plece și Barna, și Ghinea, și Năsui! Și ei au guvernat România în ultimul an de zile! Deși acum nu mai recunosc asta, în moțiunea depusă uitând să-și menționeze propria activitate dezastruoasă!

Alianța USR-AUR trebuie să propună o soluție pentru rezolvarea crizei politice. Înlocuirea lui Cîțu cu Orban sau cu Barna nu ar rezolva decât împărțirea ciolanului pentru actuala Coaliție, dar nu ar rezolva problemele românilor: sărăcia și creșterea prețurilor la alimente, medicamente și utilități”, a scris Ciolacu pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Iohannis, prima reacție după depunerea moțiunii de cenzură: Alianța USR PLUS-AUR, un afront adus românilor

Firea: Nu particip la mascarade!

La rândul său, Gabriela Firea susține că nu vrea să participe la „mascarade” politice.

Nu particip la mascarade! Nu voi fi niciodată la remorca incompetenţilor! Ce înţelegeri să fac cu cei care patronează dezastrul din Bucureşti şi din marile oraşe? Pentru mine şi sute de mii de bucureşteni, USR-Plus şi Orban înseamnă Nicuşor şi Clotilde!!! Adică, dublarea şi urmează triplarea preţului la transportul public, eliminarea subvenţiei pentru agentul termic – deci facturi uriaşe -, gunoaie, şobolani, ţânţari, mirosuri pestilenţiale, lăsarea spitalelor fără finanţare, lipsa de pregătire a şcolilor pentru noul an de învăţământ, abandonarea şantierelor pentru construirea de poduri, pasaje, supralărgiri, tăierea plăţilor de supravieţuire pentru persoanele cu dizabilităţi, blocarea tuturor investiţiilor din Capitală, şomaj, lovituri succesive date mediului de afaceri!”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a PSD.

Grei PSD și PNL, absenți la calendarul moțiunii

Calendarul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu nu a putut fi stabilit de conducerea Parlamentului nici la cea de-a doua încercare. La fel ca vineri seară, nu a fost cvorum în ședința forului, după cum Main News a scris AICI.

Ședința Birourilor Permanente Reunite ale celor două camere a avut loc, pentru a doua oară de la depunerea moțiunii, sâmbătă dimineață, la ora 11.

Nu a fost, însă, cvorum, ceea ce înseamnă că nu a putut fi stabilit calendarul dezbaterii și votării moțiunii de cenzură.

Potrivit unor surse politice, ar fi lipsit de la ședință, printre alții, Gabriela Firea (PSD), Alexandru Rafila (PSD), Robert Cazanciuc (PSD), Alina Gorghiu (PNL, tabăra Cîțu).

USR: USL revină în forță

Ionuț Moșteanu, USR, acuză un blat între PNL și PSD.

Din nou, nu am avut cvorum la ședința Birourilor Permanente Reunite în care trebuia să stabilim calendarul moțiunii de cenzură. Au lipsit din nou liderii PNL și PSD. Pare că USL revine în forță.
Domnule Ciolacu, nu era vorba că abia așteptați să îl dați jos pe Florin Cîțu din fruntea Guvernului?

P.S. Mai încercăm odată, luni la 12:00”, a scris Moșteanu, pe Facebook.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW