Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Undă verde pentru modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea. Consiliul General a aprobat exproprierile 

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 8 martie 2022

„Minune” în Consiliul General al Capitalei. La doar 24 ore după ce proiectul de hotărâre privind exproprierile necesare modernizării bulevardului Prelungirea Ghencea a picat la vot pentru a treia oară, acesta a fost aprobat marți, 8 martie, în timpul unei ședințe extraordinare. 

Consilierii generali PSD, cei fără de care exproprierile nu puteau fi aprobate și care s-au opus în precedentele ocazii, au fost prezenți și au votat „pentru”. În total au fost 54 de voturi favorabile, în condițiile în care minimul necesar era de 37 de voturi „pentru”, (majoritate de 2/3).

Conform evaluării actualizate la nivelul anului 2022, Primăria Capitalei ar fi trebuit să achite în total către 550 de persoane ce vor fi expropriate suma de 86,9 milioane lei, adică 17,7 milioane euro.

Ce prevede proiectul

Primăria Capitalei a semnat cu Trustul de Clădiri Metropolitane și contractul pentru obiectivul de „Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea”. Valoarea investiţiei este de 564 milioane lei cu TVA, sumă din care primarul general cere Guvernului să acopere 438,8 milioane lei.

Lucrările au debutat pe 9 septembrie 2019 și ar fi trebuit finalizate în 2 ani. Cu toate acestea, stadiul lucrărilor este incipient, fiind atacat doar primul tronson dinspre strada Brasov spre strada Raul Doamnei.

Noua artera, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dubla de tramvai, două benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete cu dublu sens, trotuare si spatii verzi intre acestea si partea carosabila.

Totodată, se va mai realiza si un nod intermodal (tramvai 41, autobuze si microbuze ale liniilor preorășenești) precum si o parcare de tip park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsa, ulterior, pana la 500 de locuri.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu strada Brașov, se continua cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termina la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.
Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului si Raul Doamnei vor fi semaforizate.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW