Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Parlamentul a votat sancțiuni mai aspre pentru aleșii care fac scandal. Șoșoacă: Pe mine nu mă oprește decât Dumnezeu. Simonis: Era să mă mâncați, doamnă

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 27 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Plenul Parlamentului a votat, marţi, 26 iunie, cu 264 de voturi „pentru”, 36 „împotrivă” şi 61 de abţineri, modificarea Regulamentului pentru sancţionarea aleşilor care fac scandal la şedinţele comune ale celor două Camere. Astfel, sancțiunea pentru parlamentarii care tulbură ședinețele plenului este mai mare decât cea din prezent. 

Noul Regulament prevede diminuarea indemnizaţiei până la 50% timp de șase luni(n.r. față de trei luni în prezent) pentru un parlamentar care foloseşte cartela unui alt senator sau deputat ca să voteze. De asemenea, această sancțiune se aplică și în cazul în care parlamentarii afișează bannere în sala de ședințe, înregistrează și transmit în direct  ședințele comune ale plenului, sunt violenți verbal(n.r. țipete, injurii, amenințări la adresa altor senatori/deputați).

Modificarea acestui Regulament vine în contextul protestelor parlamentarilor AUR și a unor neafiliați, sancționați deja, așa cum Main News a mai relatat. Detalii puteți citi aici.

Senatoarea Diana Șoșoacă, neafiliată, este una dintre cele care devine extrem de vocală dacă nu este lăsată să vorbească în plenul Parlamentului ori de câte ori consideră și ori cât consideră că este necesar. Detalii despre modul în care reacționează Șosoacă puteți citi aici.

Chiar și astăzi, senatoarea Șoșoacă a avut un schimb de replici cu deputatul Alfred Simionis, președintele interimar al Camerei Deputaților.

Vreau să vă spun un singur lucru, pe mine nu mă opreşte decât Dumnezeu, iar voi veţi fi opriţi de poporul român pe care l-aţi îngenunchiat. Abia aştept să fiţi sanctionat pentru toate abuzurile fizice şi verbale pe care le-am suferit!”, a exclamat  Diana Şoşoacă.

Alfred Simion, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, a replicat : „Era să mă mâncaţi, doamnă, ce violenţă contra dvs?”

CITEȘTE ȘI:  Senatoarea Șoșoacă, atac la jurnaliști: Să ziceți merci că am vorbit cu Lukașenko să-l primească pe Prigojin. Sunteți cu toții niște criminali

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii