Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu nu exclude trecerea Ministerului Apărării la PNL

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 24 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

În funcția de ministru al apărării, rămasă vacantă după demisia lui Vasile Dîncu, există posibilitatea numirii unui reprezentant al Partidului Național Liberal. Acest scenariu este luat în considerare chiar de către președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu. 

Întrebat luni, 24 octombrie, dacă este posibil ca PSD să cedeze Ministerul Apărării către PNL, Marcel Ciolacu a lăsat deschisă această variantă. „Este posibil orice”, a afirmat liderul PSD.

Cu toate acestea, pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de îndeplinirea mai multor condiții. În primul rând trebuie ca liberalii să accepte, ceea ce nu este evident, având în vedere contextul de securitate extrem de dificil, dar și problemele cu care se confruntă instituția, cum ar fi achiziția a patru corvete, blocată în acest moment.

În al doilea rând, având în vedere protocolul de coaliție încheiat anul trecut, potrivit căruia funcția de ministru al apărării este ocupată de un reprezentant al PSD, trebuie ca liberalii să cedeze un portofoliu către social-democrați pe care aceștia să îl accepte.

Rămâne de văzut cum se va tranșa această problemă. Conducerea PSD are programată o ședință la ora 18:00, unde cel mai probabil se va decide scenariul pe care va merge partidul în perioada următoare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii