Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan: DNA investighează suspiciuni de corupție în administrația locală bucureșteană din perioada 2016-2020

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 20 mai 2021

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a confirmat faptul că procurorii Direcției Naționale Anticorupție anchetează fapte de corupție în legătură cu angajați ai Administrației Fondului Imobiliar, din perioada administrației Firea.

„Mă bucur că autoritățile din justiție continuă să intervină și să investigheze suspiciuni de corupție din perioada fostei administrații locale bucureștene, de această dată în legătură cu domeniul imobiliar.
Confirm că DNA investighează suspiciuni de corupție în administrația locală bucureșteană, în legătură cu angajați ai Administrației Fondului Imobiliar, fiind vorba despre lucruri din perioada 2016-2020”, a afirmat Nicușor Dan.

Edilul a oferit asigurări că Primăria Capitalei va oferi sprijinul care îi este solicitat în cadrul acestor investigații.

Context

Procurorii DNA fac, joi dimineață, 26 de percheziții în București, Ilfov și Giurgiu, într-un dosar ce vizează fapte de corupție la Administrația Fondului Imobiliar (ICRAL),Anchetatorii verifică atribuirea nelegală a unor locuințe din fondul locativ de stat din perioada 2018-2020.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, persoanele care își doreau să achiziționeze locuințe din fondul locativ de stat dădeau în medie 10.000 de euro pentru a obține acte false din care să reiasă că îndeplinesc condițiile impuse de primărie. Ulterior, casele achiziționate erau vândute la prețul pieței.

Anchetatorii au găsit 45 de garsoniere care ar fi fost vândute ilegal. 3 funcționari de la ICRAL ar fi implicați în dosar.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *