Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Restaurantele, teatrele, cinematografele și terasele din Capitală, redeschise la 30% din capacitate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 octombrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Restaurantele, teatrele, cinematografele și terasele din Capitală se redeschid, a anunțat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei. Incidența cazurilor în Municipiul București a ajuns la 2,89.

Consiliul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, marți, o Hotărâre de Guvern în care era precizat că teatrele, cinematografele, restaurantele sau cafenelele vor putea funcționa cu o capacitate de 30% atunci când incidența cazurilor de coronavirus este cuprinsă între 1,5 și 3.

„Teatrele, cinematografele, restaurantele, cafenelele vor funcționa cu capacitatea de 50%, în localitățile unde incidența e sub 1,5 la mia de locuitori. În localitățile în care incidența e între 1,5 și 3 la mie, vor funcționa la capacitate de 30% și cu limitarea programului. Unde se depășește incidența de 3 la mie, activitatea rămâne sistată”, potrivit CNSU.

Astfel, Hotărârea dată de Consiliul Municipal București pentru Situații de Urgență și-a încetat aplicabilitatea odată cu intrarea în vigoare a Hotărârii ce a fost adoptată de Guvern.

Hotărârea 19 şi-a încetat aplicabilitatea, pentru că a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului 856 din 2020 (…). Prin hotărârea 19 (n.r.- luată de CMBSU) din 2020 erau interzise anumite activităţi, cele din restaurante, din cafenele şi aşa mai departe”, a precizat Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Incidența cazurilor în Capitală a ajuns la 2,89, iar numărul cazurilor este în continuă creștere, fiind raportate 777 de îmbolnăviri în București în ultimele 24 de ore.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *