Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Mircea Geoană: Marea Neagră este un loc tensionat, dar România e o țară sigură

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 16 august 2023

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat miercuri, 16 august, la Euronews, că Marea Neagră este un loc tensionat, însă România este în siguranță. Declarațiile oficialului NATO vin la două zile după ce o mină marină ar fi explodat la Costinești. 

„Marea Neagră este un loc tensionat ceea ce putem spune har Domnului că suntem în NATO noi ca țară și noi și bulgarii și turcii și sunt convins că și la nivel național și la nivel multinațional vom lua măsurile pentru a putea lăsa nestânjenit Comerțul pe Marea Neagră, este foarte important, iar acest tip de incidente sunt convins că vor fi tratate de autoritățile române în condiții profesioniste și fără dificultăți.

Deci aș spune ca lumea să stea liniștită, România e o țară sigură și Marea Neagră, cel puțin în zona limitrofă NATO e o zonă liberă”, a spus Mircea Geonă.

O explozie puternică s-a produs în dimineața zilei de luni, 14 august, în apropierea unui dig din faţa hotelului Forum din staţiunea Costineşti. Forțele Navale Române au confirmat că a avut loc o explozie, însă nu au precizat exact ce ar fi explodat.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW