Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Sănătății: Când spitalele de suport vor avea o capacitate la jumătate, cazurile ușoare ar putea ajunge la domiciliu

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2020 Etichete: ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat în timpul unei vizite la spitalele din Constanța care se ocupă de cazurile de Covid-19, că unitățile medicale de suport pentru pacienții infectați vor fi ocupate la jumătate din capacitate, bolnavii asimptomatici sau cei considerați cazuri ușoare și medii să fie trimiși către domicilii „printr-un punct tampon”.

„Ne gândim, la nivelul ministerului, ca atunci când spitalele de suport vor avea o capacitate, să spunem, la jumătate, cazurile uşoare şi medii sau cele asimptomatice să meargă către domiciliu, dar printr-un punct tampon. Menţionăm că aşteptăm şi momentul când vom putea ca pe cei din carantină să îi putem da în izolare la domiciliu, dar aşteptăm să treacă acest flux pentru sărbătorile pascale, care se va termina cam în două săptămâni”, a spus Tătaru, la finalul unei vizite efectuate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Potrivit ministrului, spitalele au primit măști FFP2, stocurile fiind reevaluate.

„Stocurile sunt în reevaluare, am văzut că s-au primit şi măşti FFP2, chiar acum eram anunţat, 4.000 de măşti FFP2 în acest moment. Am început să realizăm şi stocurile la nivel de Unifarm, vor fi dirijate în funcţie de prima, a doua şi a treia linie către toate spitalele care tratează Covid, iar apoi şi celor care nu tratează acum Covid, dar posibil vor putea trata Covid sau pentru unităţile de primiri urgenţe, SMURD, ATI, boli infecţioase, care inopinat se pot confrunta cu un pacient care se dovedeşte a fi Covid”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW