Thursday, May 23, 2024
Jurnalism corect


SURSE Tudor Tim Ionescu, numit consultant pe energie verde în cadrul Băncii Naționale a României

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 iulie 2021

Tudor Tim Ionescu, om cheie în guvernarea PSD-ALDE și un apropiat al fostului șef al Senatului Călin Popescu Tăriceanu, a fost numit consultant pe energie verde în cadrul Băncii Naționale a României (BNR), potrivit unor surse politice.

Tudor Tim Ionescu, alias „Tudy”, a fost candidatul din partea ALDE pentru primăria Sectorului 6 la alegerile din septembrie 2020. În anul 2016 fusese numit viceprimar al Capitalei, dar a rezistat pentru câteva zile, după ce presiunea media din spațiul public l-a făcut să își dea demisia.

Tudy este un apropiat al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, fiind un om cheie în guvernarea PSD-ALDE din perioada 2016-2019 și a intrat în atenția publică după ce a avut o relație cu Oana Zăvoranu.

BNR, loc călduț pentru politicienii fără funcții

Banca Națională a României îi primește pe politicienii lăsați fără funcții publice, având în vedere că Viorica Dăncilă, fost premier și candidat PSD la alegerile prezidențiale din 2019, și Ioan Mircea Pașcu, fost europarlamentar PSD, s-au angajat în anul 2021 pe posturi de consilier.

Viorica Dăncilă ar putea fi chiar colegă cu Tudor Ionescu, având titulatura de consilier pentru Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde.

Mugur Isărescu a fost susținut de PSD, în 2019, pentru un nou mandat în fruntea BNR, în ciuda opoziției mai multor lideri vocali ai partidului. La acel moment, formațiunea era condusă de Viorica Dăncilă, care ocupa și postul de prim-ministru.

Sursă foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW