Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul ucrainean de Externe le cere cetățenilor să nu creadă „previziunile apocaliptice” legate de o invazie a Federației Ruse

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 februarie 2022

Pe fondul avertismentelor răspândite de oficialii Statelor Unite ale Americii, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, le-a transmis, duminică, cetățenilor din Ucraina să nu creadă „previziunile apocaliptice” cu privire la o posibilă invazie a Federației Ruse.

Fiecare țară are scenarii diferite, dar Ucraina este pregătită pentru orice situație. Ucraina are o armată puternică, un sprijin internațional fără precedent și încrederea ucrainenilor în țara lor. Dușmanul ar trebui să se teamă de noi, nu invers”, a scris ministrul de Externe al Ucrainei, pe Twitter.

Mesajul autorităților de la Kiev vine pe fondul ultimului avertisment lansat de Statele Unite ale Americii pe tema unei posibile invazii a Federației Ruse în Ucraina, scenariu respins de Kremlin.

Oficiali ai SUA au precizat că Rusia ar fi masat la granița cu Ucraina 70% din capacitatea militară necesară unei invazii, ce ar putea duce la căderea capitalei Kiev în decurs de câteva zile și ar putea provoca moartea a aproximativ 25.000 – 50.000 de civili.

Sursă foto: Facebook / Guvernul României

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *