Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Ministrul ucrainean al Agriculturii va negocia cu Petre Daea pentru importurile de produse agricole. Ce măsuri se pot lua

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 17 aprilie 2023 Etichete: , , , , ,

Ministrul ucrainean al Agriculturii va purta negocieri, miercuri, 19 aprilie, cu oficialii români pentru importurile de produse agricole. Reprezentanții Kievului  încearcă să obţină redeschiderea tranzitului de produse alimentare şi cereale prin Polonia ca un „prim pas”, după ce acest stat a decis să interzică importurile de cereale din Ucraina. 

La discuții va participa și ministrul Agriculturii, Petre Daea, după cum a anunțat la Digi TV. El spune că sistarea importurilor de cereale ucrainene ar trebui să fie posibilă juridic, înainte de orice discurs politic.

„Trebuie să vedem lucrurile în contextul general și să luăm decizii care să nu prejudicieze juridic țară prin măsuri de infringement care pot costa țara. Lucrurile trebuie să fie în logica juridică, nu din dorința de a avea capital electoral conjunctural”, a declarat ministrul Petre Daea, pentru sursa citată.

Ministrul Agriculturii din Ucraina, Mikola Solski, a afirmat, că este important ca transportul de cereale ucrainene să fie reluat, prin Polonia, respectiv România, întrucât tranzitul produselor alimentare nu a afectat importurile din statele vecine. Potrivit lui Solski, importurile din Ucraina în statele care au denunțat că fermierii sunt afectați de prețurile mici ar fi sub 10% din cantitatea totală de importuri. Comisia Europeană a transmis, de asemenea, că interzicerea importurilor de produse ucrainene de către statele membre nu este permisă. Reamintim, după declașarea războiului Rusia-Ucraina, Comisia Europeană a decis să nu mai taxeze vamal importurile de produse alimentare din Ucraina, ca măsură de sprijin în contextu geopolitic actual. Ulterior, fermierii statelor vecine Ucrainei au protestat împotriva acestei măsuri. Detalii puteți citi aici.

Sursă foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW