Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană nu este de acord cu sistarea importurilor de cereale ucrainene: Este inacceptabil

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2023 Etichete: , , , , ,

Comisia Europeană nu este de acord cu decizia Poloniei și a Ungariei de a interzice importurile de cereale din Ucraina, transmite AFP. Recent, Bulgaria și Slovacia  au anunțat că intenționează să se alăture acestei decizii, de a opri importurile de cereale ucrainene. Fermierii spun că sunt afectați financiar din cauza prețului mult prea scăzut la cereale, aplicat de Ucraina. 

În ultima săptămână au fost proteste masive ale fermierilor nemulțumiți că nu-și vând produsele agricole la un preț rezonabil din cauza celor ucrainene, netaxate vamal, la decizia Uniunii Europene. În replică, oficialii europeni susțin că o asemenea decizie din partea statelor vecine Ucrainei „nu este acceptabilă”. 

Este important de subliniat că politica comercială ţine de competenţa exclusivă a UE şi că acţiunile unilaterale nu sunt acceptabile”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Miriam Garcia Ferrer, citată de sursa menționată.

Comisia Europeană anunță un nou sprijin financiar pentru fermieri

România a anunțat, prin ministrul Agriculturii, Petre Daea, că nu va sista importul de cereale ucrainene, însă, se vor monitoriza toate transporturile în acest sens.

Iohannis menționa, în urma cu câteva zile, că trebuie găsită o soluție din partea Uniunii Europene, deoarece fermierii români nu pot fi devantajați prin sprijinul oferit Ucrainei. Comisia Europeană a anunțat un nou pachet de sprijin financiar pentru fermierii afectați de importurile de  produse ucrainene, netaxate vamal. A fost propusă suma de  56,3 milioane de euro din rezerva de criză agricolă a UE pentru a-i susţine pe fermierii afectaţi din Polonia, Ungaria, Slovacia, România şi Bulgaria.

CITEȘTE ȘI: Iohannis, despre nemulțumirile agricultorilor români: Nu putem accepta ca sprijinul pentru Ucraina să se întoarcă împotriva fermierilor români. Ce a cerut Comisiei Europene

Sursă foto: Președinția Ucrainei 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW