Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Secretarul de stat pentru Migrație din Belgia : Europa nu este pregătită pentru extinderea Schengen

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 5 decembrie 2023 Etichete: , , ,

În ziua în care România anticipa un vot pentru aderarea la Spațiul Schengen, subiectul a fost eliminat de pe agenda discuțiilor de la Bruxelles, iar noi voci s-au ridicat împotriva includerii țării noastre în zona de liberă circulație, potrivit publicației RAI News, citată de Digi24.

Declarația secretarului de stat pentru Migrație din Belgia, Nicole Moore emisă marți înaintea reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri Interne, indică o atitudine rezervată din partea Suediei față de extinderea Spațiului Schengen, exprimând preocupări legate de capacitatea țărilor UE de a gestiona migrația și de a-și apăra frontierele externe.

„Vorbim despre o extindere a Spațiului Schengen, dar înainte trebuie reformat sistemul în sine. Europa trebuie să fie și ea pregătită. Este un sentiment al urgenței, dar toată lumea știe că este un moment crucial. Nu trebuie reformat doar sistemul de migrație, ci și sistemul Schengen, trebuie să preluăm controlul asupra migrației, cu granițe solide, astfel încât să putem face distincția dintre cei care fug de război și persecuție și care au nevoie de ajutor în UE și cei care nu fug de război și persecuție și nu au dreptul să intre în UE. În plus, avem nevoie de o mai mare solidaritate între statele UE”, a spus oficialul belgian înainte reuniunii JAI.

Pe agenda ședinței Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) din 4 și 5 decembrie, nu se prevede un vot referitor la aderarea României și Bulgariei.

FOTO: Parlamentul European

Comentarii