Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


În contextul grevei, STB recomandă pasagerilor să-și planifice călătoriile cu aplicația InfoTB / Măsuri anunțate de Prefectură și ISU

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 24 ianuarie 2022

Societatea de Transport București (STB) recomandă luni, 24 ianuarie, pasagerilor să-și planifice călătoriile cu aplicația InfoTB, în contextul grevei angajaților, întrucât „nu poate oferi deocamdată predictibilitatea prezenței vehiculelelor în traseu”. Prefectura Capitalei și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au anunțat măsuri suplimentare pentru ziua de marți, 25 ianuarie.

„Urmare a grevei ilegale, din cauza faptului că Societatea de Transport București nu poate oferi deocamdată predictibilitatea prezenței vehiculelelor în traseu conform programului de transport, călătorii pot utiliza aplicația InfoTB pentru a planifica în timp real deplasarea cu mijloacele de transport în comun din zona metropolitană Bucuresti Ilfov”, transmite, luni, STB.

Aplicația poate fi descărcată direct din App Store sau Google Play.

ISU face puncte de lucru la stațiile de metrou

În același context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov a anunțat că va organiza puncte de lucru temporare la stațiile de metrou cu aflux ridicat de călători, precum Piața Unirii 1-2, Universitate, Piața Victoriei, Gara de Nord, Eroilor, Dristor, Piața Sudului și Lujerului.

„Ca urmare a situației înregistrate în Capitală, în ceea ce privește modalitatea de realizare a transportului în comun de suprafață, o mare parte din persoane folosesc metroul ca modalitate alternativă de deplasare, în special la orele cu trafic intens.

În aceste condiții, începând de astăzi, 24.01.2022, în intervalele orare 07:00-10:00, respectiv 16:00-19:00, ISUBIF va organiza puncte de lucru temporare, pentru reducerea timpului de răspuns și gestionarea promptă a oricăror situații de urgență, care se pot produce în stațiile de metrou cu aflux ridicat de călători, dintre care enumerăm: Piața Unirii 1-2, Universitate, Piața Victoriei, Gara de Nord, Eroilor, Dristor, Piața Sudului și Lujerului.

În imediata apropiere a stațiilor de metrou mai sus menționate va fi amplasată câte o autospecială de pompieri, membrii echipajului având atât misiunea de a realiza evacuarea călătorilor, în cel mai scurt timp, în eventualitatea producerii unei situații de urgență, cât și de îndrumare a acestora pentru respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, a transmis, tot luni, ISU București Ilfov.

Măsuri anunțate și de Prefectura Capitalei

Și Prefectura Capitalei a anunțat măsuri suplimentare pentru ziua de marți, în urma unei întâlniri de lucru între Instituția Prefectului – Municipiul București și Primăria Capitalei. La ședință au participat și reprezentanți ai altor instituții cu responsabilități în gestionarea situației.

De comun acord au fost analizate și stabilite următoarele măsuri:

„– menținerea dispozitivelor de jandarmerie și poliție în zona depourilor și autobazelor STB, pentru prevenirea oricăror incidente în planul ordinii și siguranței publice;
– intervenția fermă a forțelor de ordine împotriva oricăror acțiuni de intimidare a angajaților care intenționează să reia exercitarea dreptului la muncă;
– menținerea măsurii privind suplimentarea dispozitivelor de poliție și jandarmerie în zona stațiilor de metrou, atât la interior, cât și la exterior;
– asigurarea echipajelor de poliție rutieră și poliție locală, în principalele intersecții, pentru fluidizarea traficului rutier;
– asigurarea de către STB a informării populației în timp real cu privire la mijloacele de transport disponibile, prin intermediul aplicației info Transport Bucuresti”, potrivit unui comunicat de presă al prefecturii.

Referitor la circulația trenurilor de metrou, Metrorex a transmis disponibilitatea de a pune la dispoziție flota de trenuri în funcție de traficul de călători, cu luarea în considerare a orarului de decalare a programului de lucru prevăzut de dispozițiile privind starea de alertă, conform sursei citate.

Context

De cinci zile, activitatea transportului public suprateran din București este aproape paralizată de o grevă ilegală organizată de Sindicatul Transportatorilor, condus de Vasile Petrariu, care a anunțat luni că și-a dat demisia din funcțiile de consilier general și membru al PSD. Principala revendicare a protestatarilor este înlocuirea lui Adrian Criț din funcția de director general al companiei.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *