Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Lucian Bode, despre comportamentul procurorului Horodniceanu: Toți oamenii trebuie să fie egali în fața legii

By Dragomir Georgiana , in Justitie Stirile zilei , at 11 mai 2023 Etichete: , , , , , , ,

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, nu a dorit să comenteze situația vicepreședintelui Consiliului Superior al Magistaturii(CSM), Daniel Horodniceanu, care a avut un dialog controversat cu doi polițiști de la Rutieră, după ce l-au oprit în trafic. Bode s-a limitat în a preciza că „toți oamenii trebuie să fie egali în fața legii”. 

De asemenea, astăzi, 11 mai, IPJ Iași a comunicat rezutatele verificărilor interne cu privire la modul în care cei doi agenți de poliție au procedat la atenționarea lui Horodniceanu, în trafic. Polițiștii au dorit să-i atragă atenția că a depășit fără să semnalizeze, însă, nu l-au filmat cu camera video a Poliției, ci cu telefonul personal, pentru a se „proteja” în cazul unei eventuale contestații în instanță, a transmis IPJ Iași. Oficialii acestei instituții au precizat că filmările nu au fost puse la dispoziția site-ului jurnalist.ro de către cei doi agenți de poliție.

„Un lucru trebuie să fie clar tuturor, nimeni nu este mai presus de lege. În ţara asta, indiferent ce funcţie ocupi, ce poziţie ocupi în societate, nimeni nu este mai presus de lege. Acesta este mesajul meu pentru ce s-a întâmplat acolo”, a susținut Lucian Bode, într-o declarație de presă.

Daniel Horodniceanu, vicepreședintele CSM, regretă comportamentul din trafic

Într-un punct de vedere transmis DIGI 24, Daniel Horodniceanu a menționat că regretă comportamentul din seara în care cei doi agenți l-au oprit în trafic, pe raza unei comune din Iași. El a menționat că „s-a lăsat provocat”, iar unele probleme personale au contribuit la acest lucru. Inspecția Judiciară a demarat o anchetă disciplinară cu privire la comportamentul lui Horodniceanu, iar rezultatele acesteia vor fi publice. Mai exact, se va verifica, dacă limbajul lui Horodniceanu a fost de natură să afecteze sistemul de Justiție sau nu. Voi ştiţi cine sunt eu? Sunt procuror şi sunt în măsură să fac orice!”, le-a replicat Horodniceanu celor doi agenți de poliție.  Înainte de a fi vicepreședintele CSM, Daniel Horodniceanu a  condus și DIICOT, structura centrală.

CITEȘTE ȘI: Predoiu, despre imaginile cu vicpreședintele CSM, Daniel Horodniceanu: Nu e în regulă ce s-a întâmplat. Abordarea a fost greșită

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW