Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Fondurilor Europene, despre cele 80 miliarde euro alocate României: Nu se poate discuta de cheltuielile curente ale statului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 iulie 2020 Etichete: ,

Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş spune că banii alocați României în urma negocierilor de la Bruxelles nu vor putea fi folosiți pentru cheltuielile curente, ci vor fi alocaţi prioritar în infrastructură, sănătate, educaţie şi digitalizare.

Întrebat dacă banii europeni vor fi utilizaţi doar pentru investiţii sau şi pentru cheltuielie curente, cum ar fi pensii şi salarii, Boloș a spus: „Nu prea se poate discuta de cheltuielile curente ale statului. Acestea rămân în sarcina bugetului naţional, deciziile sunt în funcţie de resursele disponibile pe care statul le are”

Boloș spune că încă nu se poate vorbi despre sumele alocate pe domeniile de investiţii.

„Este prematur să avansăm sume pe domenii de investiţii, dar prioritare rămân investiţiile în infrastructura de transport, investiţiile privind refacerea sistemului de irigaţii, sănătate şi educaţie care sunt servicii publice de importanţă strategică naţională şi digitalizarea. Vor fi anunţate în curând priorităţile strategice ale României şi cum va fi gândită partea de alocare de resurse. Infrastructura, autostrăzi şi căi ferate, este domeniul prioritar. România are obligaţia de a finaliza până în 2030 închiderea coridoarelor de transport în care intră autostrada Sibiu-Piteşti, care e proiect de importanţă strategică naţională, Centura Capitalei care este pe Coridorul 4 de transport european, Lugoj-Deva parte cât a mai rămas, pentru ca ca întreg Coridorul 4 de transport transeuropean să fie închis conform obligaţiei României ca până în 2030 să fie redat funcţional acest coridor”, a mai spus Marcel Boloş, la Digi24.

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 66070 additional Information to that Topic: mainnews.ro/ministrul-fondurilor-euopene-despre-cele-80-miliarde-euro-alocate-romaniei-nu-se-poate-discuta-de-cheltuielile-curente-ale-statului/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *