Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Camera Deputaților a avizat cererea DNA privind percheziția informatică în cazul lui Daniel Tudorache

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 21 noiembrie 2022

UPDATE: Camera Deputaţilor a votat cu 243 de voturi pentru şi 10 împotrivă încuviinţarea cererii DNA privind efectuarea unei percheziţii informatice în cazul lui Daniel Tudorache. Deputatul PSD a declarat, în plen, că nu are nimic de ascuns şi vrea să se voteze în favoarea percheziţiei. Votul în plen a fost secret, cu bile.

Știrea inițială:

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a avizat luni, 21 noiembrie, cu unanimitate, cererea Direcției Naționale Anticorupție privind încuviinţarea percheziţiei informatice în cazul deputatului PSD Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, relatează News.ro. Votul final va fi dat în plen la ora 16:00.

Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, și alături de alte 54 de persoane fizice și juridice, au fost puși sub acuzare, pe 21 octombrie, de Direcția Națională Anticorupție într-un dosar care vizează achiziții la suprapreț în prima parte a pandemiei.

Ancheta a fost deschisă ca urmare a unei plângeri formulate de actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand. Prejudiciul este estimat la 67,8 milioane lei.

Daniel Tudorache este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii