Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Finanțelor vrea suspendarea cheltuielilor cu exproprierile / Pro Infrastructură: Măsura poate bloca șantierele de autostrăzi

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 martie 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Finanțelor a transmis o notă către celelalte instituțiile publice centrale prin care se recomandă sistarea tuturor cheltuielilor considerate a fi neesențiale, printre care și cele cu exproprierile, arată G4Media. Măsura este criticată de Asociația Pro Infrastructură, care atrage atenția că anumite lucrări de mare infrastructură ar putea fi blocate.

”Recomandăm interzicerea achiziției de autoturisme, mobilier, aparatură birotică, precum și alte dotări independente, efectuarea de cheltuieli pentru exproprieri, pregătire profesională, deplasări etc”, se arată în nota transmisă de Ministerul Finanțelor.

Ionuț Ciurea, președintele Asociației Pro Infrastructură, contactat de Main News, a atras atenția că în eventualitatea în care exproprierile vor fi sistate, șantierele de autostrăzi și căi ferate vor fi blocate. Președintele Asociației Pro Infrastructură a explicat că exproprierile reprezintă cheltuieli de investiții și constituie o condiție esențială pentru continuarea lucrărilor. Acesta a subliniat că cele câteva sute de mii de lei necesare exproprierilor vor  debloca milioane de euro.

Dacă oprim exproprierile, putem să ne luăm adio de la șantiere. Chiar dacă se lucrează mai lent, nu poți să oprești lucrul de tot. (…) Este un semnal foarte prost. Exproprierile sunt necesare pentru că îți atrag alți bani, sunt cheltuieli de investiții.

Potrivit lui Ionuț Ciurea, șantierele care pot intra în execuție și pot atrage fonduri  europene în 2020, dar pentru care nu sunt realizate încă exproprierile, se numără Autostrada de Centură București Sud sau calea ferată Brașov-Sighișoara.

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

 

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/ministerul-finantelor-vrea-suspendarea-cheltuielilor-cu-exproprierile-pro-infrastructura-masura-poate-bloca-santierele-de-autostrazi/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/ministerul-finantelor-vrea-suspendarea-cheltuielilor-cu-exproprierile-pro-infrastructura-masura-poate-bloca-santierele-de-autostrazi/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *