Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primarul Sectorului 6, amendat cu 10.000 lei de ISC / Ciprian Ciucu: M-am opus construirii unor blocuri în Parcul Grozăvești 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 iulie 2022

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost amendat cu 10.000 lei de Inspectoratul de Stat în Construcții, după ce a refuzat să prelungească certificatele de urbanism care ar fi permis construirea a două blocuri turn în Parcul Grozăvești. 

Potrivit edilului, vechea administrație a Sectorului 6 a emis două certificate de urbanism pentru construirea în parcul Grozăvești a unor blocuri de 23 de etaje pe baza planului urbanistic zonal (PUZ), care între timp a fost anulat definitiv în instanță.

„Fosta administrația a emis două certificate de urbanism pentru construirea în parcul Grozăvești a unor blocuri cu 20+ de etaje. Deoarece PUZ-ul în baza căruia au fost emise a fost anulat definitiv în instanță (unul dintre motive fiind chiar schimbarea regimului de construire în Parcul Grozăvești), mi se pare aiurea să fiu obligat să prelungesc certificatele de urbanism emise în baza PUZ-ului anulat. În interpretarea ISC a Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, deoarece procesul de autorizare a fost inițiat anterior anulării PUZ-ului Sectorului 6, aș fi obligat să emit automat prelungirea. Apoi, ar urma, automat să fiu obligat să emit autorizația de construire”, a explicat Ciprian Ciucu.

Suprafețele pe care ar fi fost construite blocurile

Potrivit HotNews.ro, aceste suprafețe din Parcul Grozăvești au devenit proprietate privată după ce au fost puse în posesie în madatul de primar al lui Cristian Poteraș.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *