Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE A treia mină de război găsită de Forțele Navale Române în largul Mării Negre. Nava care a intervenit pentru neutralizare, avariată

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 septembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

UPDATE Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” a fost ușor avariat, după ce a fost lovit de mina care plutea în derivă în Marea Neagră, potrivit unui comunicat transmis de Forțele Navale Române. Nu au fost înregistrate victime.

Reprezentanții Forțelor Navale susțin că dragorul maritim a ajuns în raionul în care se afla mina în jurul orei 17:45, dar din cauza condițiilor meteo nefavorabile șalupa scafandrilor EOD nu a putut fi lăsată la apă.

Deși au fost luate măsuri de siguranță la lăsarea întunericului, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, nava militară a fost lovită de mina marină, care a fost purtată în derivă de furtună. Deflagrația a produs o gaură de apă de mici dimensiuni, situată la limita liniei de plutire a navei, în zona pupa (partea din spate a navei)”, se arată în comunicatul citat.

Cei 75 de militari ai echipajului navei nu sunt în pericol, iar flotabilitatea navei nu este afectată, mai arată reprezentanții Ministerului Apărării.

Imediat după explodarea minei, echipajul navei a acționat pentru astuparea găurii de apă și pentru limitarea efectelor produse de intrarea apei de mare în compartimentul pupa.

Din ordinul șefului Statului Major al Forțelor Navale, nava maritimă cu scafandri „Grozavul” a plecat din portul Constanța, pentru a acorda asistență și pentru a remorca dragorul maritim avariat până în portul Constanța”, potrivit sursei citate.

Știrea inițială

Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” intervine joi, 8 septembrie, pentru a distruge o mină de război ce a fost descoperită la aproximativ 46 de kilometri de Portul Constanța, potrivit unui comunicat transmis de Forțele Navale Române. 

Mina a fost descoperită de nava GSP „Falcon”, ce „desfășura activități specifice” la aproximativ 25 de mile marine, în direcția NE, față de intrarea în portul Constanța.

Nava GSP „Falcon” a raportat, în jurul orei 11.45, prezența unei mine marine care plutea în derivă, după care, conform procedurilor legale în vigoare, s-au pus în aplicare procedurile operaționale pentru intervenția cu personal specializat”, se arată în comunicatul Forțelor Navale Române.

Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” execută, între 5 și 12 septembrie, serviciul de luptă permanent și are la bord un detașament de scafandri EOD, specializați în distrugerea dispozitivelor explozive.

Este cea de-a treia mină de război depistată de Forțele Navale Române în Marea Neagră.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, în partea de vest a Mării Negre au fost distruse alte 26 de mine marine, dintre care 22 au fost distruse de Ucraina, trei de Turcia și una de Bulgaria.

Sursă foto: Forțele Navale Române

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/a-treia-mina-de-razboi-gasita-de-fortele-navale-romane-in-largul-marii-negre-intervin-scafandrii-eod/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *