Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Medicul Valeriu Gheorghiță, ultimele detalii despre vaccinarea cu doza 3

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 septembrie 2021

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat, marți, 7 septembrie, că România ar putea începe, din luna octombrie, să administreze a treia doză de ser COVID-19 pentru mai multe categorii de persoane.

Coordonatorul vaccinării a precizat că Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) analizează, în acest moment, posibilitatea adăugării unei doze suplimentare la schema de vaccinare, dar și administrarea dozei 3, la 6 luni de la finalizarea schemei de vaccinare, în funcție de nevoile pacienților.

Aş vrea să explic această diferenţă. Pe de-o parte, vorbim de o doză suplimentară de vaccin la anumite categorii de persoane imunodeprimate, cum sunt persoanele post-transplant sau persoanele care sunt în evidenţă cu afecţiuni oncologice, în tratament activ, persoanele cu alte condiţii de imunodepresie fie primară, fie dobândită, cum este infecţia HIV, netratată sau în stadii avansate, de asemenea, persoanele care fac terapii imuno-supresoare, fie cortico-terapie, fie terapie biologică, vor avea indicaţie de a efectua trei doze de vaccin în cadrul primei scheme de vaccinare, în loc de două doze care se recomandă la acest moment”, a declarat Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Dacă EMA va aproba vaccinarea cu a treia doză, la cel puțin 6 luni de la rapel, România va putea începe acest proces din octombrie, iar prioritate vor avea persoanele vârstnice și cele care se află în evidență cu afecțiuni cronice, a explicat medicul militar.

Ulterior se vor putea vaccina şi celelalte categorii de persoane, care au primit schema iniţială de vaccinare”, a explicat coordonatorul CNCAV.

Secțiile ATI din Capitală se luptă cu valul 4 al pandemiei

Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății, a declarat, marți, că multe dintre secțiile ATI din București, dedicate pacienților COVID-19, sunt pline în aceste zile și a precizat că a cerut managerilor de spitale din Capitală să crească numărul de paturi.

Conform planurilor de reziliență, maximum la care spitalele pot ajunge la nivel național este de 1.900 de paturi, aici incluzând paturile de monospecialitate, iar în total paturi pe secții 19.000 de paturi. Când vorbim de pacienții pediatrici, de copii, maximum la care se poate ajunge sunt 1.500 de paturi pe secții și 110 pe secțiile de terapie intensivă”, a precizat fostul ministru al Sănătății.

Potrivit unui studiu publicat pe 23 august de Ministerul Sănătății din Israel, o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 de la compania Pfizer a îmbunătățit semnificativ protecția împotriva infecțiilor și bolilor grave în rândul persoanelor cu vârsta de 60 de ani și peste, comparativ cu cei care au primit două doze.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW