Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Când își va relua circulația tramvaiul 1 pe traseul obișnuit? Precizările primarului Nicușor Dan

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 august 2022

De mai bine de un an circulația tramvaiului 1 este suspendată pe circa jumătate din traseu din cauza lucrărilor la linia dublă, în lungime de 1,1 km, de pe bulevardul Doina Cornea. Într-un final, cu circa două luni întârziere față de cum era programat inițial, constructorul a finalizat lucrările, însă circulația mijloacelor de transport în zonă, inclusiv a troleibuzelor, a rămas în continuare suspendată.

Într-un răspuns la întrebarea adresată de Mainnews.ro în cadrul conferinței de presă organizată miercuri, 3 august, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis că în prezent sunt în derulare procedurile birocratice, urmând ca tramvaiele să-și reia circulația în circa 5 – 6 săptămâni.

„Lucrările sunt gata, acum suntem în procedură administrativă. Pentru a relua circulația trebuie să avem un proces verbal de recepție. Totodată, constructorul trebuie să vină cu o situație de lucrări care să fie aprobată de Primărie. Estimez că acest procedură va mai dura 5 – 6 săptămâni”, a precizat primarul general, Nicușor Dan.

 

Primăria Capitalei a semnat în ianuarie 2021 cu asocierea Urban Profile Grele SRL – Swietelsky – TIAB contractul pentru reabilitarea liniei duble de tramvai de pe bulevardul Doina Cornea. Începute oficial pe data de 25 mai 2021, lucrările s-au derulat extrem de greoi, nefiind gata în termen de 1 an, așa cum prevedea înțelegerea.

Valoarea inițială a contractului a fost de 18,5 milioane lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Proiectul este unul extrem de important, în condițiile în care de reabilitarea acestui sector reprezintă o condiție obligatorie pentru finanțare de către Comisia Europeană a achiziției celor 100 de tramvaie Astra Arad.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW