Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Media de propagandă rusă, blocată în România / Cărbunaru: Difuzarea Russia Today nu mai este permisă

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 28 februarie 2022

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat luni, 28 februarie, că mai multe site-uri identificate ca „propagând știri false” vor fi blocate în România, inclusiv Russia Today și versiuni ale site-ului Sputnik, între altele.

Decizia a fost luată după ce Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat, duminică seară, că site-urile de propagandă ale Moscovei nu vor mai putea fi accesate în UE. 

„Am luat o serie de măsuri, pentru a bloca anumite surse identificate ca propagând știri false în contextul crizei din Ucraina. O să prezint o listă a acestor site-uri, dintre care unele au fost deja închise, iar altele urmează să fie inchise, procedurile sunt începute – profitsmall.com, ru.md.sputniknews.com, md.sputniknews.com, citestesitu.com, rtnews.ro, (…) Acestea fac obiectul măsurilor pe care le-am anunțat.

Începând din această seară, ultimul operator care furnizează servicii TV în România va opri difuzarea Russia Today, difuzarea RT nu mai este permisă în România”, a anunțat Cărbunaru luni.

Lista site-uri fake news si fraude cu activitate in contextul crizei Ucraina – Rusia pentru care au fost demarate procedurile de blocare
• https://bitinitiators.com/blog.html – indisponibil la acest moment
• https://profitsmall.com/?domain=https://bitinitiators.com/blog – indisponibil la acest moment
• https://yourincome.site/LP/lp_RO_RO_connera_XfZdkl_Av0VP/?domain=newsmoney.work&uclick=q5fnx99
z&uclickhash=q5fnx99z-q5fnx99z-qn-0-ydi4-cig5-usx90-f5491e – activ la acest moment
• https://ru.md.sputniknews.com/ – activ la acest moment
• https://md.sputniknews.com/ – activ la acest moment
• https://ro.md.sputniknews.com/ – activ la acest moment
• https://citestesitu.com – activ la acest moment
• https://rtnews.ro – activ la acest moment
• https://cloudx.ro – indisponibil la acest moment

Context

Uniunea Europeană a decis, pentru prima dată în istorie, să cumpere și să livreze arme unui stat terț, pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva Federației Ruse, potrivit șefului diplomației europene, Josep Borrell. În același timp, site-urile de propagandă ale Moscovei nu vor mai putea fi accesate în UE.

„Putin încalcă flagrant legile internaționale și atacă infrastructurile civile, lansează rachete, bombe, ucide oameni nevinovați(…)Putin anunța că plasează în alertă forțele de descurajare nucleară(…)Trăim vremuri fără precedent, suntem în fața unui război, nu se va termina aici”, a declarat șeful diplomației europene, Josep Borrell, în cadrul unui briefing de presă susținut alături de Ursula von der Leyen, duminică, 27 februarie.

Uniunea Europeană își va închide spațiul aerian pentru toate avioanele înregistrate în Rusia, inclusiv cele private deținute de oligarhii ruși, potrivit președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Comisia Europeană a mai decis să închidă două site-uri ale administrației de la Kremlin, Russia Today și Sputnik.

„Nu vor mai putea să își împrăștie minciunile”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Urmărește LIVE cum se desfășoară a 5-a zi de război în Ucraina.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *