Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Uniunea Europeană înarmează Ucraina / Media de propagandă rusă în UE, interzisă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 februarie 2022

Uniunea Europeană a decis, pentru prima dată în istorie, să cumpere și să livreze arme unui stat terț, pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva Federației Ruse, potrivit șefului diplomației europene, Josep Borrell. În același timp, site-urile de propagandă ale Moscovei nu vor mai putea fi accesate în UE. 

Putin încalcă flagrant legile internaționale și atacă infrastructurile civile, lansează rachete, bombe, ucide oameni nevinovați(…)Putin anunța că plasează în alertă forțele de descurajare nucleară(…)Trăim vremuri fără precedent, suntem în fața unui război, nu se va termina aici”, a declarat șeful diplomației europene, Josep Borrell, în cadrul unui briefing de presă susținut alături de Ursula von der Leyen, duminică, 27 februarie.

Uniunea Europeană își va închide spațiul aerian pentru toate avioanele înregistrate în Rusia, inclusiv cele private deținute de oligarhii ruși, potrivit președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.  Comisia Europeană a mai decis să închidă două site-uri ale administrației de la Kremlin, Russia Today și Sputnik.

Nu vor mai putea să își împrăștie minciunile”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Sancțiunile aplicate liderilor ruși vor fi extinse și pentru liderii din Belarus, inclusiv Alexandr Lukashenko

Vom ținti alți agresori, mai exact regimul Lukashenko, complice la acest atac crud asupra Ucrainei. Îl vom lovi cu noi sancțiuni, vom introduce restricții împotriva celor mai importante sectoare”, a adăugat von der Leyen.

Totodată, Borrell a amintit că UE va trimite echipament militar letal în Ucraina, menționând că este prima dată în istorie când liderii europeni recurg la o asemenea măsură.

VEZI AICI INFORMAȚII ÎN TIMP REAL DIN UCRAINA.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *