Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Diplomației Române: „Vom continua să sprijinim Ucraina prin toate mijloacele”

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 1 septembrie 2024 Etichete:

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Diplomației Române, în care a felicitat activitatea Ministerului Afacerilor Externe pentru adaptarea la contextul geopolitic internațional. Premierul a transmis că România va continua sprijinul pentru Ucraina, în contextul agresiunii ruse. 

Marcel Ciolacu a transmis, astăzi, felicitări Ministerului Afacerilor Externe pentru activitatea lor și adaptarea la provocările complexe ale situației internaționale actuale.

„Corpul Diplomatic şi Consular al României marchează astăzi, 1 septembrie, Ziua Diplomaţiei Române. Doresc să îi felicit pe colegii din Ministerul Afacerilor Externe pentru activitatea lor şi pentru modul în care gestionează şi se adaptează la evoluţiile şi provocările complexe rezultate din situaţia internaţională actuală”, a transmis acesta.

Premierul a avut un mesaj în care a accentuat importanța politicii externe, a rolului României în Uniunea Europeană și în Alianța Nord-Atlantică: „diplomaţiei române îi revine rolul de a aduce contribuţia României la stabilitate şi securitate regională şi globală, dar şi de a asigura protejarea şi apărarea interesului naţional şi al cetăţenilor Romaniei în această lume tulbure”. ”Subliniez, cu atât mai mult, importanţa susţinerii în continuare a obiectivelor şi valorilor unei politici externe coerente, ferme, dinamice şi principiale, axată pe creşterea profilului României în cadrul Uniunii Europene şi în cadrul NATO şi pe întărirea şi extinderea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite”.

„Vom continua să sprijinim Ucraina”

În contextul invaziei Rusiei în Ucraina, Marcel Ciolacu a afirmat că România va continua să ofere asistență pentru Ucraina prin toate mijloacele.

„Un război ilegal şi neprovocat este dus cu brutalitate împotriva unui stat suveran cu scopul limitării suveranităţii sale, ocupării şi anexării de teritorii. Este inacceptabil şi reprezintă o ameninţare pentru toată lumea liberă şi democratică. Vom continua să sprijinim Ucraina prin toate mijloacele, atât timp cât este necesar”, a punctat Marcel Ciolacu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW