Thursday, March 23, 2023
Jurnalism corect


Procurorii au deschis dosar penal după incendiul de la Spitalul din Ploieşti

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 11 noiembrie 2021

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au anunțat joi seara, 11 noiembrie, că au deschis un dosar penal după incendiul care a izbucnit dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, în urma căruia doi pacienți au murit.

Sunt vizate infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă, neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

„S-a constituit o echipă complexă de cercetare care a procedat la demararea investigării locului faptei, urmând ca activitatea să fie continuată în zilele următoare prin atragerea reprezentanţilor din cadrul Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Securitatea Minieră şi Protecţia Antiexplozivă Petroşani, precum şi a altor specialişti cu expertiză în domeniul de referinţă. Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Prahova sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova”, conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Context

Doi pacienți, în vârstă de 74 respectiv 75 de ani, au murit joi, 11 noiembrie, într-un incendiu petrecut la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. O infirmieră a suferit arsuri pe 10-15% din suprafața corpului, fiind transferată la Spitalul Floreasca din București.

Într-o intervenție la Digi 24, managerul Bogdan Nica a recunoscut că unitatea nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Foto: IGSU

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW