Saturday, October 1, 2022
Jurnalism corect


Măsuri speciale de circulație pe calea ferată pentru zilele caniculare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 iunie 2022

Începând de miercuri, 29 iunie, și până vineri, 1 iulie, când sunt anunțate temperaturi care vor depăși 37-38 grade Celsius în aer, conform informărilor transmise de ANM, CFR Infrastructură va implementa măsurile speciale pentru desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranță, care însă ar putea cauza întârzieri. 

Potrivit reprezentanților administratorului rețelei feroviare, în această perioadă, personalul de întreţinere a infrastructurii va efectua revizii suplimentare pe reţea, în regiunile aflate sub atenționare de cod galben și cod portocaliu prin verificarea directă ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei.

Canicula ar putea cauza întârzieri

De asemenea, în intervalele în care temperatura șinelor va depăși 50 grade Celsius, pe anumite intervale de stații, unde situația o impune, se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală.

CFR le recomandă călătorilor ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stații, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet.

Avertizare de caniculă, transmisă de ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologice cu cod portocaliu pentru caniculă, valabilă pe 29, 30 iunie și 1 iulie. Vizate sunt județele din, nord-vestul și local în centrul țării, unde temperaturile vor ajunge la 37 – 38 grade.

În aceeași perioadă restul țării se află sub avertizare cu cod galben. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 grade.

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW