Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre parteneriatul dintre MAI și BOR: Nu va genera risc de răspândire a virusului

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 15 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că parteneriatul dintre Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă nu va genera un risc de răspândire a COVID-19, atâta timp cât el va fi aplicat în modul în care a fost gândit de autorități.

Ludovic Orban a precizat, la Realitatea Plus, că Lumina va fi distribuită de echipe mixte formate din reprezentanți parohiali și angajați ai MAI.

„Așa cum a fost gândit acest parteneriat, el nu va genera riscul de răspândire a virusului. Este vorba de două momente, când preoții parohi dau către credincioși Paști, către voluntarii parohiei, în condițiile în care se vor respecta condițiile ca în piețe, să păstreze distanța, personalul să fie dotat cu măști de protecție. În ceea ce privește Lumina, ea va fi distribuită de reprezentanți parohiali care vor fi ajutați de echipele MAI, astfel încât Lumina să ajungă în fiecare casă”, a spus Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat marți seară că, în urma unui acord semnat între BOR și MAI, s-au stabilit mai multe măsuri legate de Sărbătorile Pascale, printre care: pâinea binecuvântată (prescuri) va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, între orele 07:00-17:00, în toate parohiile. Distribuirea Sfintei lumini adusă de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică, sâmbătă seara, începând cu ora 20:00.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *