Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


ANOSR cere facultăților să reducă taxele de școlarizare / Argumentele studenților

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 septembrie 2020 Etichete: , ,

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România cere reducerea taxelor de școlarizare în contextul în care multe facultăți din țară vor începe anul universitar în sistemul online. ANOSR solicită universităților să publice mecanismele prin care se stabilesc taxele de școlarizare.

ANOSR cere universităților să reducă taxele de școlarizare, ținând cont că activitatea didactică se va desfășura în sistem online și face un apel către universități pentru a publica modalitatea de calcul a acestora, conform Agerpres.

În contextul în care activitatea didactică se va desfăşura în sistem online şi implicit a modificării costurilor specifice programului, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România solicită universităţilor să prezinte clar studenţilor mecanismele prin care se stabilesc taxele de studiu, fundamentarea acestora pentru noul an universitar prin raportare la taxa stabilită pentru primul semestru şi reducerea taxelor de şcolarizare unde se impune conform fundamentării, pornind de la modificarea ponderii şi a tipurilor de costuri specifice programului”, se arată într-un comunicat transmis de ANOSR.

Studenții argumentează că baza materială oferită de universitate ce constă în serviciile bibliotecilor, sălile de studiu, materialele pentru laborator sau bazele sportive nu va fi folosită în următorul semestru, activitatea didactică fiind desfășurată în mediul online, iar costurile aferente s-ar reduce.

Aceștia adaugă că reducerea taxei de școlarizare ar trebui privită și din perspectiva dificultăților financiare ale studenților în contextul pandemiei de coronavirus.

Reducerea taxei de şcolarizare în contextul educaţiei online trebuie privită însă şi din perspectiva dificultăţilor financiare ale studenţilor ale căror familii sunt afectate financiar de criza economică generată de pandemie. Sprijinirea acestora reprezintă un punct cheie în combaterea fenomenului de abandon universitar prezent de mult timp în spaţiul învăţământului superior şi accentuat de criza economică”, precizează ANOSR.

 

 

 

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 78518 additional Info to that Topic: mainnews.ro/anosr-cere-facultatilor-sa-reduca-taxele-de-scolarizare-argumentele-studentilor/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *