Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Ziua 297 a războiului din Ucraina | Probleme majore de alimentare cu energie, după o nouă serie de atacuri cu rachete ale rușilor

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 17 decembrie 2022 Etichete: , , , ,

Autoritățile de la Kiev lucrează pentru a restabili alimentarea cu electricitate pentru majoritatea locuitorilor după ce oraşul a fost lovit de o serie de atacuri cu rachete ale ruşilor, potrivit primarului Vitali Kliciko, citat de CNN. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 297 a războiului din Ucraina:

19:22 – Salvatorii au scos cadavrul unui băieţel de un an şi jumătate din dărâmăturile unei case din Krivoi Rog, care a fost distrusă, vineri, de o rachetă rusă, potrivit unui oficial local, citat de CNN.

18:01 Rusia instalează un scut la centrala nucleară Zaporojie, din sudul Ucrainei, pentru protejarea deşeurilor nucleare de bombardamente şi drone, a declarat sâmbătă un oficial instalat de Rusia, transmite Reuters.

16:58 – Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în majoritatea zonelor din regiunea Harkiv, în vrene ce reparațiile în Kiev sunt în desfășurare, notează The Kyiv Independent.

14:14 – Comisia Europeană a aprobat vineri achiziţia traderului german de gaze Uniper SE de către guvernul de la Berlin, deschizând calea pentru naţionalizarea companiei care aproape s-a prăbuşit după ce Rusia a încetat să mai furnizeze gaze Europei, iar preţurile au crescut puternic, transmite CNBC.

13:31 – Comisia Europeană a aprobat un pachet de sprijin în valoare de 100 milioane euro pentru reconstrucția școlilor din Ucraina.

12:28 – Vladimir Putin a solicitat propuneri de la comandanţii forţelor sale armate cu privire la modul în care cred aceştia că ar trebui să se desfăşoare campania militară a Rusiei în Ucraina, în timpul unei vizite la sediul operaţiunilor, a anunţat sâmbătă Kremlinul, transmite Reuters.

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW